Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Νέες “πληγές” μετράει η Τσαγκαράδα

Η Τσαγκαράδα μετρά τις νέες «πληγές» της από την πρόσφατη κακοκαιρία και οι κάτοικοι, χωρίς καλά-καλά να έχουν συνέλθει από τις πλημμύρες του 2018, έχουν να αντιμετωπίσουν νέα προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Την ανάγκη να γίνουν από τον Δήμο οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να αποκατασταθεί η πρόσβαση επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της δημοτικής παράταξης στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στην επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε πριν λίγες ημέρες στην Τσαγκαράδα, είχαμε εκτενή συζήτηση τόσο με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας όσο και με τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και με κατοίκους. Βρεθήκαμε στα σημεία των μεγάλων ζημιών και έχουμε την άμεση εικόνα της κατάστασης.
Η εσωτερική οδοποιία έχει υποστεί φθορές σε πολλά σημεία, τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης υπολειτουργούν, το αγροτικό οδικό δίκτυο έχει πολλά νέα προβλήματα ενώ καινούριες καταπτώσεις προέκυψαν στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες .


Παράλληλα, όμως από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκε μια νέα μεγάλη καθίζηση στο δρόμο που οδηγεί στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση οχήματος στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες. Τον Φεβρουάριο του 2018 είχαν προκληθεί καθιζήσεις σε άλλο σημείο του ίδιου δρόμου. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται και δυστυχώς οι αποκαταστάσεις είναι μάλλον επιφανειακές.
Αν τα σχολεία δεν είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας, οι μαθητές και οι διδάσκοντες του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Τσαγκαράδας με μεγάλη δυσκολία, θα μπορούσαν να μεταβούν στο σχολείο τους, καθώς από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών σημειώθηκε νέα καθίζηση στον δρόμο που οδηγεί στο σχολικό συγκρότημα, αυτή τη φορά σε διαφορετικό σημείο από την ζημιά που είχε προκληθεί το Φεβρουάριο του 2018.

Θα πρέπει να τονιστεί πως εκτός από τα αρχικά μπαζώματα που έγιναν το 2018 κανένα άλλο έργο μόνιμης αποκατάστασης δεν υλοποιήθηκε από το Δήμο στην περιοχή με αποτέλεσμα βασικοί δημοτικοί δρόμοι {δρόμος προς Φακίστρα, Καραβοστασιά, Αγιος Σπυρίδωνας και σε πολλά ακόμη σημεία εντός του οικισμού} να γίνονται απροσπέλαστοι ακόμα και σε συνηθισμένη νεροποντή και οι κάτοικοι και οι τουρίστες της περιοχής απο το 2018 περνούν πάνω απο μπάζα καταστρέφοντας τα οχήματά τους και όλα αυτά αναμένοντας μια ήδη προβληματική τουριστική περίοδο.

Είναι άμεση ανάγκη να γίνουν από τον Δήμο οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να αποκατασταθεί η πρόσβαση, αλλά και να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν λόγω των κατολισθήσεων, καταπτώσεων και καθιζήσεων στις ευρύτερες υποδομές της Τσαγκαράδας.

Συγχρόνως είναι επιβεβλημένο να προχωρήσουν από το Κράτος και οι αποζημιώσεις στους κατοίκους της Τσαγκαράδας που τον Φεβρουάριο του 2018 είδαν τα σπίτια να γίνονται έρμαια των καιρικών συνθηκών. Οι ζημιές στα σπίτια έχουν καταγραφεί, είναι γνωστές στην κυβέρνηση, τα κονδύλια έχουν εγκριθεί και θα πρέπει να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να αποζημιωθούν.

Η περιοχή του Ανατολικού Πηλίου κτυπιέται πολύ έντονα από τις πλημμύρες. Εν μέσω μάλιστα πανδημίας οι ανάγκες είναι ακόμη μεγαλύτερες.
Γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο στους αρμόδιους για να καθυστερήσουν να δώσουν λύσεις.
Οι κάτοικοι έχουν κάνει μεγάλη υπομονή, αλλά κάθε φορά έχουν νέα προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Ως πότε;»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το