Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου για τα τουριστικά καταλύματα

“Τα πισωγυρίσματα του υπουργείου Τουρισμού έχουν εγκλωβίσει τους δεκάδες επαγγελματίες με τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου οι οποίοι, ενώ ανέμεναν ότι θα ξεκινούσαν την λειτουργία τους αύριο Δευτέρα 1η Ιουνίου, τελικά ενημερώθηκαν πριν λίγες ημέρες ότι μετατίθεται η έναρξη για τις 15 Ιουνίου” τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά.
Όπως αναφέρει η ίδια, το πρόβλημα που προκαλείται στους επαγγελματίες είναι διπλό, καθώς αφενός χάνουν πολύτιμο χρόνο στην έναρξή τους με σημαντική απώλεια εσόδων, τη στιγμή που ήταν πανέτοιμοι για να υποδεχτούν τους επισκέπτες τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δημιουργώντας τους ασφαλείς χώρους για την φιλοξενία τους.
Αφετέρου, είχαν δεχτεί ήδη κρατήσεις από ενδιαφερόμενους επισκέπτες που ήθελαν να εκδράμουν κυρίως για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και πλέον βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να τους ανακοινώνουν τα νέα δυσάρεστα δεδομένα με κίνδυνο να φανούν με ευθύνη της πολιτείας οι ίδιοι αφερέγγυοι και να χάσουν πελάτες με τους οποίους έχουν χρόνιες σχέσεις.
Στην ανακοίνωσή της η κ. Σαμαρά σημειώνει:

«Προφανώς στο υπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από τα μεγάλα ξενοδοχεία των πόλεων, υπάρχουν και τα τουριστικά καταλύματα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δωδεκάμηνης λειτουργίας που προσθέτουν επίσης μια ξεχωριστή δυναμική στην τουριστική οικονομία.
Αυτές τις μέρες έχουμε δεχτεί τον έντονο προβληματισμό συλλόγων και επαγγελματιών της περιοχής που ζητούν να αλλάξει άμεσα η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού και να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, όταν μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα το Πήλιο είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε απαραίτητη την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς-Μουρεσίου παρουσία και εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων, ώστε συντονισμένα να αποσταλεί το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών του τουρισμού στα συναρμόδια υπουργεία. Παράλληλα για να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος να γίνουν άμεσα επαφές με αρμόδιους υπουργούς και να τονιστεί η δύσκολη θέση των επαγγελματιών.
Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου έχει δύο πυλώνες ανάπτυξης, τον πρωτογενή και τον τουριστικό τομέα και πρέπει να στηριχτούν και οι δύο με την ίδια αποφασιστικότητα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι Αμαζόνες μπορεί να υπήρξαν πραγματικά, υποστηρίζει αρχαιολόγος

Στους αρχαιοελληνικούς μύθους, οι Αμαζόνες ήταν τρομερές πολεμίστριες που ζούσαν στα όρια του γνωστού κόσμου.…

25 Μαρτίου 2024

Βραζιλία: Πάνω από 2 εκατ. μολυσμένοι από δάγκειο πυρετό – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλες πόλεις

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανέφερε 2.045.277 κρούσματα δάγκειου πυρετού μέχρι στιγμής το 2024. Από…

25 Μαρτίου 2024

«Ταχυδρομείο των πιγκουίνων»: Αναζητά εργαζόμενους για να… μετρούν πιγκουίνους

Νέους εργαζόμενους ψάχνει το «ταχυδρομείο των πιγκουίνων» με τις αιτήσεις των υποψηφίων να πέφτουν «βροχή».…

25 Μαρτίου 2024

Μόσχα: Συνελήφθησαν δύο άτομα και ο πατέρας τους για την τρομοκρατική επίθεση

Ένας από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Crocus City…

25 Μαρτίου 2024

Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο και ακόμη 1 για διακίνηση σε φυλακές

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν το πρωί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων…

25 Μαρτίου 2024

Η Αλβανία κερδίζει Σέρβους τουρίστες από την Ελλάδα

H Ελλάδα είναι ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων. Η απόσταση της Χαλκιδικής από τα σερβικά…

25 Μαρτίου 2024