Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Μεγάλος προβληματισμός για το επικείμενο “λουκέτο” των ΕΛΤΑ στη Ζαγορά

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ακόμη μια υπηρεσία δημόσιου χαρακτήρα που λειτουργούσε επί δεκαετίες στην περιοχή της Zαγοράς, οδηγείται σε «λουκέτο».
Πρόκειται για τα ΕΛΤΑ, που χρόνια και χρόνια εξυπηρετούν τους κατοίκους σε διάφορα επίπεδα από την διανομή των συντάξεων μέχρι και την αλληλογραφία.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Σαμαρά επισημαίνει:

«Όσοι συνταξιούχοι μετέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο γραφείο των ΕΛΤΑ στην Ζαγορά, ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους ότι τα ΕΛΤΑ κλείνουν και είναι άγνωστο τι θα γίνει μετά, αν δηλαδή κάποιος ιδιώτης θα αναλάβει το συγκεκριμένο κομμάτι.
Το επικείμενο λουκέτο των ΕΛΤΑ αποτελεί ακόμη μια ήττα για την περιοχή μας με τους κατοίκους να νιώθουν ότι εγκαταλείπονται και βρίσκονται στο περιθώριο.
Για να λάβουν τις συντάξεις τους θα πρέπει είτε να βοηθηθούν από τα παιδιά τους, αν δεν ξέρουν οι ίδιοι, για να τραβήξουν χρήματα από το ΑΤΜ είτε να μεταβούν στην Τράπεζα και να περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν.

Δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια περίπου το τραπεζικό κατάστημα στην περιοχής μας, όπου δίνονται και συντάξεις του ΟΓΑ, λειτουργεί μόνο δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Παλιότερα ήταν πενθήμερη η λειτουργία του, στη συνέχεια μειώθηκε στις τρεις μέρες και πλέον είναι μόνο δύο μέρες, όπου συρρέουν πολλά άτομα για να εξυπηρετηθούν.
Μετά το κλείσιμο του καταστήματος ΙΚΑ, την υποβάθμιση του αστυνομικού σταθμού, τις μεγάλες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας, έρχεται τώρα και το κλείσιμο των ΕΛΤΑ για να φανερώσει πως αφενός η Ζαγορά φθίνει σε υπηρεσίες χρόνο με το χρόνο αφετέρου ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να προασπίσει τα συμφέροντα των πολιτών.
Ιδίως για τα ΕΛΤΑ αναφερόμαστε και στην διανομή των συντάξεων που οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ, περιμένουν πώς και πώς κάθε μήνα για να λάβουν. Είναι οι απόμαχοι της ζωής και της αγροτιάς με τα 350 και 450 ευρώ το μήνα που θα πρέπει να καλύψουν τις πολλές καθημερινές ανάγκες τους. Όμως το Κράτος τούς αναγκάζει να ταλαιπωρηθούν ακόμη και για να πάρουν στα χέρια αυτά τα χρήματα ωθώντας τους στην τράπεζα, αντί ο ταχυδρόμος να τους φέρνει τις συντάξεις κοντά στα σπίτια τους, όπως εδώ και δεκαετίες ήξεραν και εξυπηρετούνταν.

Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να διερευνήσει το θέμα και να προχωρήσει στις άμεσες ενέργειες.
Εμείς ως δημοτική παράταξη δεσμευόμαστε πως θα φέρουμε ψήφισμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να υπάρξει μια συνολική και ομόφωνη αντίδραση από πλευράς Δήμου μπροστά σε αυτή την αρνητική για τον τόπο μας και τους κατοίκους εξέλιξη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το