Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Μεγάλη ταλαιπωρία στην πρόσβαση κατοίκων Ζαγοράς και Πουρίου στον Βόλο

Μια μεγάλη ταλαιπωρία βιώνουν εδώ και περίπου δεκαπέντε μέρες οι κάτοικοι της Ζαγοράς και του Πουρίου οι οποίοι για να μεταβούν στον Βόλο, πρέπει να κατέβουν πρώτα στο Χορευτό και μετά να ανέβουν προς την Μακρυράχη με κατεύθυνση τον δρόμο Κισσού-Χανίων.
Όπως καταγγέλλει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά, οι λόγοι αυτής της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κατοίκους, είναι η κατασκευή έργων σε δύο διαφορετικά σημεία, το ένα στην αρχή της εισόδου της Ζαγοράς και το δεύτερο στην Μακρυράχη από την Δημοτική Αρχή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Σαμαρά σημειώνει:
«Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι καλώς υλοποιούνται αυτά τα δύο έργα. Ωστόσο η ένστασή μας είναι ότι δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, καθώς προκαλούνται σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων, των αγροτών και των επαγγελματιών.
Γιατί, αν δεν προχωρούσαν ταυτόχρονα και οι εργασίες στην Μακρυράχη, οι Ζαγοριανοί που ήθελαν να μεταβούν στον Βόλο, θα μπορούσαν να κατέβουν στο Χορευτό, και να ανέβουν μετά στην Μακρυράχη, και στη συνέχεια μέσω του Καραβώματος να φτάσουν στα Χάνια. Πλέον με τις εργασίες που γίνονταν και στην Μακρυράχη, ήταν αποκλεισμένη γι’ αυτούς και η πρόσβαση και στο Καράβωμα, επομένως μοναδική τους έξοδος για να φτάσουν στα Χάνια και στον Βόλο ήταν μέσω του δρόμου από τον Κισσό.
Μόλις χθές πληροφορηθήκαμε πως αποκαταστάθηκε η διέλευση μέσω Μακρυρράχης καθόσον οι εργασίες σε εκείνο το σημείο ολοκληρώθηκαν,
ΩΣΤΟΣΟ η ταλαιπωρία συνεχίζεται διότι η ενημέρωση από τη δημοτική αρχή είναι ασαφής και το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει άγνωστο !!!

Εμείς ως δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ζητήσαμε από την Δημοτική Αρχή να αλλάξει το σχεδιασμό της για λίγες εβδομάδες, ώστε να μην συμπίπτουν χρονικά και τα δύο έργα. Άλλωστε έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάτοικοι της Ζαγοράς και του Πουρίου αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αγροτικούς δρόμους για να φτάσουν στο δρόμο κάτω από τα Χάνια και στη συνέχεια να κατευθυνθούν για Βόλο , χωρίς να ταλαιπωρηθούν με την κατάβαση στο Χορευτό και την ανάβαση στην Μακρυράχη, με κίνδυνο να προκληθούν ζημιές στα οχήματά τους.

Με τηλεδιάσκεψη
Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε αναδείξει το ζήτημα της διά περιφοράς συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς-Μουρεσίου, όταν άλλοι Δήμοι ήδη χρησιμοποιούν τις ψηφιακές πλατφόρμες και τις τηλεδιασκέψεις, προκειμένου οι θεσμικές διαδικασίες να είναι πιο λειτουργικές, διαφανείς και αξιόπιστες. Και μάλιστα έχουμε αποστείλει σχετικά έγγραφα στην δημοτική αρχή.
Την περασμένη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η παράταξή μας μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου που επρόκειτο να γίνει πάλι δια περιφοράς. Τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας και δεν διεξήχθη τη Δευτέρα και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης, για πρώτη φορά στους δέκα μήνες της πανδημίας. Θεωρούμε πως οι προσπάθειές μας δικαιώθηκαν και ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι θα επιμείνουμε στη διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων μέσω τηλεδιασκέψεων, μέχρι βέβαια να φύγει ο κίνδυνος του κορωνοϊού, προασπίζοντας με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο τα δίκαιά αιτήματά τους και τα ζητήματα της κοινωνίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το