Τοπικά

Mαρία Σαμαρά: Με αργούς ρυθμούς οι καθαρισμοί των δημοτικών δρόμων στο Ανατολικό Πήλιο

Τρεις μέρες από την εκδήλωση της χιονόπτωσης η οποία αναμενόταν και είχαν προβλέψει όλοι οι μετεωρολόγοι και οι καθαρισμοί από τη δημοτική αρχή στους εσωτερικούς δημοτικούς δρόμους των χωριών του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, δυστυχώς πραγματοποιούνται με αργούς ρυθμούς προκαλώντας την δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων, όπως καταγγέλλει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά.
Όπως αναφέρει, ο καθαρισμός του δημοτικού οδικού δίκτυου αποτελεί αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής να το διατηρεί καθαρό και προσβάσιμο για όλους και σημειώνει ότι η αντίδραση του Δήμου για να ξεκινήσει τον αποχιονισμό των χωριών, μπορεί να χαρακτηριστεί στην καλύτερη των περιπτώσεων ως αργοπορημένη.


«Ενώ καθαρίζεται ο κεντρικός δρόμος στις κοινότητες, στα παρακλάδια ο αποχιονισμός γίνεται τόσο άναρχα και ίσως αδέξια, ώστε όγκοι χιονιού πετάγονται δεξιά και αριστερά του δρόμου, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να έχουν καλυφθεί από το χιόνι και οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να τα μετακινήσουν, έχοντας ουσιαστικά εγκλωβιστεί.
Ειδικότερα στην Τσαγκαράδα που διαθέτει ένα μεγάλο εσωτερικό δημοτικό οδικό δίκτυο, οι κάτοικοι χθες δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους για να μεταβούν ακόμη και στον φούρνο, τα παρακλάδια ήταν όλα ακαθάριστα και οι εθελοντές, οι κοινοτικοί σύμβουλοι αλλά και τα μέλη των συλλόγων μόνοι τους, χωρίς καμία βοήθεια, προσπαθούσαν να αποχιονίσουν διάφορα κομβικά σημεία.
Επίσης και σε άλλα χωριά, όπως στο Ανήλιο, εσωτερικοί δρόμοι της κοινότητας βρίσκονται ακόμη αποκλεισμένοι από το χιόνι και οι δημότες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβασή τους όπου χρειάζεται να μετακινηθούν.
Οι κοινοτικοί σύμβουλοι σε όλες τις κοινότητες μαζί με εθελοντές δίνουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο και προσπαθούν να αποχιονίσουν τα χωριά τους και τους συγχαίρουμε για το έργο τους»
Η κ. Σαμαρά καλεί τη δημοτική αρχή να εντατικοποιήσει τις ενέργειες αποχιονισμού σε όλα τα χωριά και να επιστρατεύσει όλα όσα μέσα χρειάζονται για την διευκόλυνση των δημοτών.
«Δυστυχώς μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ότι ο όποιος σχεδιασμός υπήρχε για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ακυρώθηκε από τη χιονόπτωση» σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το