Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Καμία πρωτοβουλία από τη δημοτική αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου για rapid test στους κατοίκους

Από την έναρξη της πανδημίας έχουν περάσει δέκα ολόκληροι μήνες και, σύμφωνα με τη μείζονα αντιπολίτευση στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, σε όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα με τον φόβο και την αγωνία, να κατακλύζουν τον κόσμο, η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί ούτε μια φορά σε rapid test για τους κατοίκους.

«Όταν άλλοι Δήμοι, φορείς, σύλλογοι, υπηρεσίες στο πλαίσιο της υγειονομικής ασπίδας το έχουν κάνει όχι μόνο φορά, αλλά πολύ περισσότερες, στην περιοχή μας η διαδικασία αυτή φαντάζει σαν να ήρθε από το διάστημα», επισημαίνουν στελέχη της παράταξης.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρει η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Σαμαρά:
Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου έχει λάβει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης περίπου 105.000 ευρώ και δεν ευαισθητοποιήθηκε να διαθέσει ένα πολύ μικρό ποσό για να γίνει ένας έλεγχος στους κατοίκους, να δώσει την δυνατότητα στους δημότες να δουν, αν ασθενούν ή όχι από τον ιό και να λάβουν τα μέτρα τους.
Αυτό που είναι αυτονόητο για τους δημότες άλλων περιοχών, εδώ είναι κάτι πολύ μακρινό και μελλοντικό. Αυτή είναι η ασπίδα προστασίας του Δήμου απέναντι στους δημότες;
Να υπενθυμίσουμε ότι τεστ έγιναν πριν μερικές εβδομάδες μόνο στους λιγοστούς υπαλλήλους του δημαρχείου με αφορμή ένα κρούσμα σε οικείο πρόσωπο εργαζόμενου. Καμία άλλη φορά δεν έγιναν τεστ.

Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι του Ανατολικού Πηλίου είτε να μεταβαίνουν σε ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια για να υποβληθούν στο τεστ και να πληρώσουν οι ίδιοι το απαιτούμενο ποσό που για τα εισοδήματα και τις συντάξεις εδώ στην περιφέρεια, είναι ιδιαίτερα τσουχτερά είτε να παραμένουν στο σκοτάδι και να μην ξέρουν, αν είναι υγιείς ή έχουν ασθενήσει.
Από το περασμένο καλοκαίρι η «ΚIΝHΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» είχε αναδείξει και παράλληλα ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να προβεί στην αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού για τον εντοπισμό περιστατικών του ιού, αλλά η δημοτική αρχή θέλησε να προμηθευτεί πανάκριβες θερμοκάμερες για την είσοδο του δημαρχείου, λες και ο κάθε δημότης δεν έχει θερμόμετρο στο σπίτι του γα να μετρά την θερμοκρασία του.

Η απουσία διενέργειας rapid test στον πληθυσμό συνιστά αδιαφορία και πλήρη απαξίωση των αναγκών που έχουν προκληθεί από τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες.
Παράλληλα για την «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» το επόμενο ερώτημα που τίθεται και το οποίο πρέπει να διερευνηθεί, είναι, πού διατέθηκαν τα 105.000 ευρώ με τα οποία χρηματοδότησε η πολιτεία τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το