Τοπικά

Mαρία Σαμαρά: Έντονη ανησυχία από τις διακοπές και την χαμηλή πίεση στο νερό στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Το θέμα του νερού είναι από τα σημαντικότερα που ταλαιπωρούν αυτή την περίοδο τους κατοίκους στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, όπως καταγγέλλει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Μαρία Σαμαρά.
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι μετά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην άρδευση των καλλιεργειών με τους παραγωγούς να μεταφέρουν νερά μέσα σε βυτία, μήπως και μπορέσουν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, έντονη είναι η ανησυχία στους δημότες για το ζήτημα της ύδρευσης.
«Το τελευταίο εικοσαήμερο καταγράφηκαν διακοπές στην υδροδότηση σε διάφορα χωριά, ενώ από τους δημότες αναφέρεται πως η πίεση του νερού είναι χαμηλή» αναφέρει.
Σύμφωνα με την κ. Σαμαρά ο προβληματισμός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, καθώς έχουμε εισέλθει στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν και οι ανάγκες για πόσιμο νερό και γενικότερο νερό της βρύσης για τη λάτρα αλλά και την καθαριότητα, αυξάνονται σημαντικά.

«Η δημοτική αρχή όφειλε να γνωρίζει την κατάσταση που θα δημιουργηθεί και να έχει προνοήσει για την υλοποίηση ενός σχεδίου, όπου βασικός γνώμονας θα είναι η εξασφάλιση πόσιμου νερού σε ικανοποιητική ποσότητα. Πώς θα δουλέψουν οι επαγγελματίες της εστίασης και ευρύτερα του τουρισμού, αν το νερό δεν προσφέρεται στις ποσότητες που χρειάζονται;
Είναι αδικαιολόγητο, ένας ορεινός Δήμος, όπως ο δικός μας να μην έχει λύσει το πρόβλημα του νερού με τις τόσες πηγές που διαθέτει και το μέγεθος των βροχοπτώσεων.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή μένει μετεξεταστέα και υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε, αυτά που ακριβώς ζούσαμε και τα προηγούμενα καλοκαίρια, δηλαδή διακοπές νερού σε χωριά του Πηλίου. Στο ίδιο έργο θεατές με μια δημοτική αρχή παντελώς απούσα από τα προβλήματα της καθημερινότητας» σημειώνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το