Τοπικά

Mαρία Σαμαρά: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τα αδέσποτα στο Ανατολικό Πήλιο

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων στο Ανατολικό Πήλιο, με στειρώσεις και συνεργασία με την Φιλοζωική Ομάδα, ζητεί η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο Ανατολικό Πήλιο έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. Πολλοί επισκέπτες ήρθαν στην περιοχή και άφησαν τα κατοικίδιά τους, επειδή δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν.

Στη ανακοίνωσή της η κ. Σαμαρά σημειώνει:

«Επίσης η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού και η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα, αφού πολλά ζώα εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους.
Η Δημοτική Αρχή έχει διαχειριστεί το ζήτημα αυτό με ιδιαίτερα αποσπασματικό τρόπο και δεν κατάφερε να δώσεις λύσεις διότι δεν έδρασε άμεσα και συγκροτημένα».
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση και τους κινδύνους από την παρουσία τόσο πολλών αδέσποτων και είναι εύλογο να ανησυχούν. Παράλληλα αποτελούμε και μια τουριστική περιοχή που ο σεβασμός στα ζώα θα πρέπει να είναι η βιτρίνα και η ουσία του πολιτισμού μας.
Η δημοτική παράταξη “Κίνηση Ενότητας” έχει αναδείξει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο και έχει ζητήσει από την δημοτική Αρχή να προβεί άμεσα σε δύο κινήσεις:
 Πρώτον, να σχεδιάσει και να ολοκληρώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ορθολογική συμπεριφορά στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Μέσα από τη συλλογική δουλειά και οργάνωση να εφαρμόσει πρόγραμμα αποπαρασιτώσεων και το κυριότερο στειρώσεων.
 Δεύτερον, να συνεργαστεί με την Φιλοζωική Ομάδα Ανατολικού Πηλίου, να ακούσει την πρόταση των φιλόζωων του τόπου μας και να αξιοποιήσει συγκεκριμένες δράσεις μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα.
Η ομάδα των Φιλόζωων στο Ανατολικό Πήλιο έχει προχωρήσει σε σημαντικές και αξιέπαινες ενέργειες για την περίθαλψη, σίτιση και στείρωση των αδέσποτων φίλων μας.
Η δράση της φιλοζωικής τα τελευταία χρόνια είναι σπουδαία και υπάρχει ανάγκη υλοποίησης ολοκληρωμένου προγράμματος για τα αδέσποτα στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου .
Σε συνεργασία με την φιλοζωική ο Δήμος πρέπει να υλοποιήσει ένα σοβαρό πρόγραμμα το οποίο θα ανακουφίσει την καθημερινότητα των δημοτών, θα συνδράμει στην τουριστική προβολή του Δήμου μας και στην ανακούφιση των αδέσποτων.
Η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει και αγέλες από ζώα αναστατώνουν την καθημερινότητα των δημοτών που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Επιτέλους να δοθούν έμπρακτες λύσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το