Τοπικά

Mαρία Σαμαρά: Διαμαρτυρίες επαγγελματιών για εργασίες στις λιμενικές εγκαταστάσεις στην «καρδιά» του καλοκαιριού

Πριν μερικές εβδομάδες ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού και στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη. Πρόκειται για ένα έργο που ήταν αναγκαίο για την καλύτερη προστασία των ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών και καϊκιών καθώς και των λιμενικών εγκαταστάσεων και την εξυπηρέτηση επαγγελματιών και ιδιοκτητών.
Ωστόσο οι εργασίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε άλλη χρονική περίοδο και όχι τώρα στην «καρδιά» αυτού του τόσο δύσκολου του καλοκαιριού, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά.

Η κ. Σαμαρά σημειώνει ότι η δημοτική αρχή δεν έκανε καμία συνεννόηση με τους θιγόμενους επαγγελματίες τουρισμού σε Άγιο Ιωάννη και Χορευτό για να υπάρχει ένας σωστός συγχρονισμός για την ομαλή κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.


Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Σε κανένα λιμάνι στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει έργα αποκατάστασης στην τουριστική σεζόν του καλοκαιριού.
Οι εργασίες στα λιμάνια έπρεπε να γίνουν από Σεπτέμβρη για την υποδοχή των επισκεπτών του επόμενου καλοκαιριού και όχι να ενοχλούν την ησυχία των τουριστών το φετινό καλοκαίρι και να πλήττονται τόσο βάναυσα οι επαγγελματίες. Είναι εύλογες και απολύτως δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, επισκεπτών, παραθεριστών και των επαγγελματιών του τουρισμού, καθώς προκαλείται ευρύτερη όχληση και πραγματικό χάος, με το θόρυβο από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χαλαρώσουν οι επισκέπτες, από τη διέλευση των βαρέων οχημάτων καθώς και από την γενικότερη αναστάτωση και κινητικότητα που επηρεάζουν το προφίλ των δύο αυτών πολύ δημοφιλών παραθεριστικών προορισμών.
Το θέμα των εργασιών η δημοτική μας παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» το ανέδειξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις.
Ειδικότερα προτείναμε την μερική λειτουργία των εργοταξίων για Αγιο Ιωάννη και Χορευτό κατά το διάστημα από αρχή έως τέλος Αυγούστου από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, και όχι από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα που ισχύει τώρα, καθώς και την πλήρη διακοπή των εργασιών τα Σαββατοκύριακα. Επίσης θα μπορούσε να εξεταστεί η πλήρης διακοπή των εργασιών για τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου κατά τις οποίες αναμένεται κορύφωση της τουριστικής δραστηριότητας ενώ ίσως έπρεπε να συζητηθεί ακόμη και η αναβολή αυτών για όλο τον Αύγουστο.
Αναγνωρίζουμε τις καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω καραντίνας, όμως οι εργασίες τέτοιου μεγέθους σε μια τουριστική παραθαλάσσια περιοχή, ήταν αναμενόμενο πως θα προκαλούσαν την αντίδραση των επαγγελματιών, των ντόπιων και των επισκεπτών. Γι’ αυτό και ζητάμε από την δημοτική αρχή όσο είναι ακόμη καιρός να έρθει σε μια συνεννόηση με τον εργολάβο και να δώσουν άμεσα λύση, ώστε να σταματήσει αυτό το χάος με αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το