Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Δέκα χρόνια χωρίς οδοντίατρο το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εδώ και αρκετά χρόνια καινούριο οδοντιατρικό εξοπλισμό, με στόχο την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Όπως επισημαίνει όμως η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά, αυτά τα σύγχρονα μηχανήματα δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι στιγμής, γιατί δεν υπάρχει οδοντίατρος και ο χώρος του οδοντιατρείου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς είναι ακατάλληλος λόγω των σοβαρών προβλημάτων της στέγης.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει η κ. Σαμαρά:
«Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια και το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς παραμένει χωρίς οδοντίατρο.
Ο τελευταίος μόνιμος οδοντίατρος αποχώρησε από το Κέντρο Υγείας το 2011 και έκτοτε η περιοχή δεν είχε την τύχη να διαθέτει έναν οδοντίατρο για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι.
Μάλιστα μια οδοντίατρος που προσελήφθη πρόσφατα μέσω δίχρονης σύμβασης για την περιοχή μας δεν κατέστη δυνατόν να παραμείνει, γιατί πρέπει να γίνουν οι εργασίες στη στέγη του Κέντρου Υγείας, ένα μέρος της οποίας καλύπτει και το σημείο που βρίσκεται ο χώρος του οδοντιατρείου.
Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια και το υπουργείο Υγείας να μην έχει μεριμνήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς πολλάκις κατά το παρελθόν έχει αναδείξει το πρόβλημα, έχει αποστείλει και σχετικά ενημερωτικά σημειώματα προς τους αρμόδιους, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει.
Είναι πραγματικά κρίμα για την δημόσια υγεία να υπάρχει η καινούρια οδοντιατρική έδρα και να παραμένει αναξιοποίητη, επειδή το Κράτος δεν έχει τοποθετήσει οδοντίατρο εδώ και χρόνια στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου και όταν αυτός τοποθετήθηκε μετακινήθηκε σε άλλη περιοχή του νομού Μαγνησίας λόγω ακαταλληλότητας του χώρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς !!!.
Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι από την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον τόπο μας και δικαίως ζητούν την πρόσληψη μόνιμου οδοντίατρου, ώστε να έχουν δωρεάν οδοντιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη και να μην αναγκάζονται να διαθέτουν χρήματα στον ιδιωτικό τομέα μεταβαίνοντας μάλιστα και στον Βόλο για να εξυπηρετηθούν, όταν είναι γνωστό πως το μηνιαίο εισόδημά τους είναι πολύ περιορισμένο. Αναλογιζόμενοι μάλιστα τον μεγάλο πληθυσμό ηλικιωμένων και τις χαμηλές συντάξεις ΟΓΑ που λαμβάνουν σχεδόν όλοι, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντική είναι η παρουσία οδοντίατρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Η Δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ Ενότητας» έθεσε το ζήτημα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ευρύτερη ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και την κάλυψη των αναγκών στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου. Παράλληλα κρίνει αναγκαία και επιτακτική την επίλυση του προβλήματος με την στέγη του Κέντρου Υγείας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το