Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Χωρίς προϋπολογισμό για το 2021 ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου για πρώτη φορά στα χρονικά από την ίδρυση του

Τη δημοτική αρχή Ζαγοράς Μουρεσίου καταγγέλλει για την έλλειψη προϋπολογισμού για το 2021, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της «Χωρίς να έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό για τη νέα χρόνια, μπήκε το 2021 στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, μια αρνητική πρωτιά, καθώς είναι με ευθύνη της δημοτικής αρχής, από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που δεν ανταποκρίθηκαν στις θεσμικές τους υποχρεώσεις που επηρεάζουν την ευρύτερη καθημερινότητα των δημοτών.
Η Δημοτική Αρχή έπρεπε να είχε ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες θεσμικές διαδικασίες, όπως η έγκριση του προϋπολογισμού, η κατάθεση τεχνικού προγράμματος αλλά και η υποβολή πρότασης για τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης βάσει κάποιας οικονομικοτεχνικής μελέτης.
Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει πράξει, γεγονός που δείχνει την πλήρη απουσία οργάνωσης και διοίκησης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Δήμο.
Όταν άλλοι Δήμοι έχουν ψηφίσει τον προϋπολογισμό τους από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, η δημοτική αρχή άφησε για άγνωστο λόγο τον χρόνο να φύγει και αφήνει έκθετο το Δήμο και τους δημότες, καθώς η καθυστέρηση στην κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού, θα επιφέρει και άλλες συνέπειες, όπως αργοπορία στην εξόφληση οφειλών και πληρωμών προς τους προμηθευτές καθώς και στην κάλυψη των ευρύτερων αναγκών του Δήμου σε μια τόσο έκτακτη περίοδο που διανύουμε» .

Η κ. Σαμαρά προσθέτει ότι στον προϋπολογισμό του 2020 είδε την παγκόσμια πρωτοτυπία να αναμορφώνεται δέκα φορές και η δημοτική αρχή μπροστά στον πανικό της να το βαπτίζει κανονικότητα.
«Τώρα για τον προϋπολογισμό του 2021 δεν υπάρχει καν σχέδιο.
Όταν πολλοί άλλοι Δήμοι έχουν ψηφίσει προϋπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα και τέλη από τον περασμένο Νοέμβριο εδώ ακόμη οι διοικούντες κοιτούν τον ουρανό.
Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου μένει χωρίς ψηφισμένο προϋπολογισμό για το 2021 μετά από πολλά χρόνια. Και δεν μας έχει σταλεί ούτε ένα προσχέδιο για κανένα από τα παραπάνω θέματα που αναφέραμε, δηλαδή προϋπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα, τέλη.
Αντιθέτως εμείς ως δημοτική παράταξη έγκαιρα καταθέσαμε πρόταση για δημοτικά τέλη και τέλη ύδρευσης με πλήρη οικονομικά στοιχεία. Τους καλούμε προς όφελος των δημοτών να την αξιοποιήσουν» σημειώνει.

Προσθέτει ακόμη πως την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή έχει υποθηκεύσει το μέλλον με την παράταση που έδωσε στα παλιά δάνεια. Έχει υπερβολικές οφειλές σε προμηθευτές. Έχει υποθηκεύσει ακίνητο φιλέτο του δήμου. Έχει απλήρωτα χρέη παρελθόντων ετών και οι προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από 6 μήνες.

«Τα ερωτήματα των δημοτών είναι συνεχή. Τι συμβαίνει με τον προϋπολογισμό του δήμου μας; Είναι ο δήμος μας στο κόκκινο; Είναι χρεωμένος; Είναι σε καθεστώς επιτήρησης; Ας μας απαντήσει η δημοτική αρχή.
Γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη τον προϋπολογισμό;
Πως θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα στο δήμο μας;
Στο Δήμο όλα είναι στον αυτόματο πιλότο από μια ανίκανη δημοτική αρχή που περιμένει καμιά θεομηνία για να κλαυτεί στο Κράτος και δικαιολογεί την ανυπαρξία της στους δημότες» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το