Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Χωρίς παιδικές χαρές οι κοινότητες στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

Μία από τις βασικές πρόνοιες κάθε Δήμου για την καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά και τις οικογένειές τους, οφείλει να είναι η λειτουργία παιδιών χαρών οι οποίες θα προσφέρουν ασφάλεια, άνεση και ευχάριστα συναισθήματα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά.
Όπως σημειώνει «δυστυχώς αυτό που παρατηρούμε για το δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, είναι η απουσία σε ένα σημαντικό ποσοστό τέτοιων χώρων αναψυχής, έκφρασης και οι δημιουργίας».


Στην ανακοίνωσή της προσθέτει:

«Η Τσαγκαράδα, το Ανήλιο, ο Κισσός, ο Άγιος Δημήτριος, ο Αη-Γιάννης και άλλες κοινότητες δεν διαθέτουν εδώ και καιρό παιδικές χαρές και είναι απολύτως δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις των γονέων.
Είναι απαράδεκτο σε ολόκληρη τη Τσαγκαράδα να μην υπάρχει μια παιδική χαρά.
Η λειτουργία των παιδικών χαρών θα πρόσφερε ευκαιρίες και διεξόδους στα παιδιά για να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν, να νιώσουν άνετα και ανέμελα τόσο το καλοκαίρι όσο και τις υπόλοιπες εποχές και να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους.
Ειδικά αυτή την περίοδο που την περιοχή μας έχουν επισκεφθεί πολλές οικογένειες για τις διακοπές τους, η παρουσία τέτοιων χώρων θα πολλαπλασίαζε την αξιοποίηση του πλούσιου ελεύθερου χρόνου των παιδιών.
Και αντί να διαθέτουν τα χωριά μας παιδικές χαρές αυτές απουσιάζουν αδικαιολόγητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρέθηκαν τα παιχνίδια που ήταν ακατάλληλα και επικίνδυνα και δεν αντικαταστάθηκαν, με αποτέλεσμα να παραμένουν οι χώροι κενοί.
Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εγκατάσταση, κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών.
Εδώ και 20 μήνες διατυμπανίζει ότι θα εγκαταστήσει νέες παιδικές χαρές και ακόμη αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει κοροϊδεύοντας έτσι τους δημότες.
Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, συνεργείο μπαίνει στην παιδική χαρά στο Μούρεσι και σε άλλα χωριά και ξηλώνει όλα τα υπάρχοντα όργανα (κούνιες, τσουλήθρες κ.τ.λ). Μερικές ημέρες αργότερα άλλο συνεργείο τοποθετεί μεταλλική πινακίδα « Προσεχώς παιδική χαρά» και η εξαπάτηση συνεχίζεται !!
Αυτοί που μεθόδευσαν την παραπάνω κίνηση στα χωριά του Δήμου επανεκλέγονται…
Και 15 μήνες μετά δημότες και επισκέπτες ακόμη περιμένουν να δουν τις παιδικές χαρές!!! Και οι τοπικοί “άρχοντες” δεν συνεννοούνται μεταξύ τους, να προβάλλουν την ίδια δικαιολογία… ΄
Αντιδήμαρχος Α : “Αν μ αφήσουν, σε μια βδομάδα θα την έχω φτιάξει” !!!
Αντιδήμαρχος Β : “Το καλό το πράμα, αργεί να γίνει!!!”

Και η πραγματική αλήθεια είναι πως όλα στήθηκαν για προεκλογικούς λόγους !!

Η κοροϊδία δεν έχει όρια !!
Μπορεί η τουριστική περίοδος να τελειώνει και να έχουμε εκτεθεί στα μάτια των επισκεπτών του τόπου μας αλλά λίγο τους νοιάζει !!

Και ο χρόνος περνά χωρίς να δίνεται καμία σημασία στις ανάγκες των παιδιών που και φέτος το καλοκαίρι ελλείψει παιδικών χαρών αναγκάζονται να παίζουν στους δρόμους και τα καλντερίμια πάντα με επικινδυνότητα.
Ένας Δήμος που προσδοκά να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, προσπαθεί και πετυχαίνει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων αναψυχής για όλους και βέβαια για τα παιδιά κτίζοντας έτσι το προφίλ του και προσελκύοντας επισκέπτες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το