Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Από το Πουρί, την άκρη του Πηλίου, γυρίζουμε σελίδα

Το τεκμηριωμένο της πρόγραμμα για την βελτίωση της καθημερινότητας και την δημιουργία έργων στο Πουρί, παρουσίασε χθες η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» κ. Μαρία Σαμαρά η οποία πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία σε ένα πυκνό ακροατήριο, ενώ έγινε και η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.
Η Σαμαρά αναφερόμενη στα ζητήματα του Πουρίου που βρίσκεται στο άκρο του Ανατολικού Πηλίου, επισήμανε πως «δυναμικά διεκδικούμε την αποκατάσταση του οδικού επαρχιακού δικτύου Ζαγορά — Πουρί όπου υπάρχουν φθορές. Ιδιαίτερα στην είσοδο του χωριού άμεσα επειγόντως πρέπει να επισκευαστεί η ζημιά στο δρόμο στην είσοδο στο Πουρί.

Όσον αφορά το δίκτυο εσωτερικής οδοποιϊας οι προτεραιότητες είναι οι εξής: Καθαρισμός υπάρχοντος δικτύου, βελτίωση, ανάπλαση και επέκταση του υπάρχοντος δικτύου εσωτερικής οδοποιίας του χωριού, σύνδεση του δρόμου από την εκκλησία στη θέση Βαρελά.
Για τον δρόμο προς την παραλία του Οβριού η κ. Σαμαρά δήλωσε πως «μια διαδρομή περίπου 7- 8 χιλιομέτρων που οδηγεί στη γνωστή, πανέμορφη παραλία του δήμου πρέπει να αξιοποιηθεί. Προτεραιότητα μας την επόμενη μέρα μόλις αναλάβουμε είναι να διεκδικήσουμε χρήματα (είτε μέσω του προγράμματος αγροτικής οδοποιίας της περιφέρειας, είτε από το υπουργείο Γεωργίας για τα ποσά που διαθέτει για τους δρόμους που οδηγούν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις) και να ξεκινήσουμε την ασφαλτόστρωση του δρόμου
Ακόμη τόνισε πως η Δημοτική αρχή δεν διέθεσε τους απαιτούμενους πόρους για παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία η οποία έχει πολλά προβλήματα και οι παραγωγοί με δυσκολία προσεγγίζουν τα χτήματα τους.

Για το κλειστό κύκλωμα άρδευσης είπε πως και σε αυτό το έργο η απερχόμενη δημοτική αρχή έδειξε ολιγωρία. Είχε μελέτη έτοιμη και δεν τη προώθησε. Εμείς δεσμευόμαστε για την κατασκευή κλειστού κυκλώματος άρδευσης στην κτηματική περιφέρεια του Πουρίου.
Επίσης τόνισε πως «το Πουρί τίμησε με την πλειοψηφία που έδωσε στο δήμαρχο αλλά αυτός δεν στάθηκε στο ύψος που έπρεπε Συμπεριφέρθηκε αλαζονικά.
Εμείς δεσμευόμαστε ότι η Κοινότητα του χωριού θα είναι ανοιχτή δυο μέρες την εβδομάδα με προϋπολογισμό και πάγια προκαταβολή».

Ακόμη για την αξιοποίηση στο Κτίριο Γεωργούλα η κ. Σαμαρά είπε πως «έχουμε πρόταση έτοιμη για δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (στα πρότυπα της Μακρυνίτσας) το οποίο θα εξοπλιστεί κατάλληλα και θα είναι επισκέψιμο από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Για το Μουσείο Ταγματάρχη Κασλά τόνισε πως όλο το υλικό και το αρχείο του ταγματάρχη Κασλά έχει παραχωρηθεί από την οικογένεια στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

Με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει στο Μουσείο στο Πουρί όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή. Εμείς θα τρέξουμε για να ολοκληρωθεί το έργο.
Θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε αυτή η εμβληματική και ηρωική προσωπικότητα του Πουρίου να πάρει τη θέση που της αξίζει στο πάνθεον των ηρώων .
Πρόσθεσε δε πως «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην ανακατασκευή του τοξωτού γεφυριού στο Πόρο που θα αποτελέσει μια ξεχωριστή περιπατητική διαδρομή μέσα στην πανέμορφη φύση.
Η κ. Σαμαρά έκανε ειδική μνεία και στους δασικούς χάρτες και στα προβλήματα που προέκυψαν στους παραγωγούς του χωριού από την ανάρτησή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το