Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Απλήρωτοι στη δημοτική ενότητα Μουρεσίου τρεις εργαζόμενοι που εξυπηρετούν 80 οικογένειες

Στην πολύ δυσάρεστη θέση της μη αμοιβής τους από την εργασία τους, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής βρίσκονται εδώ και μερικούς μήνες τρεις εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην δημοτική ενότητα Μουρεσίου, όπως καταγγέλλει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά.
Η συγκεκριμένη δομή εντάσσεται στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Ζαγοράς-Μουρεσίου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί σημαντικό κοινωνικό βραχίονα για την αντιμετώπιση περιστατικών σε κάθε Δήμο και, σύμφωνα με την κ. Σαμαρά, οι διοικούντες ανά την Ελλάδα φροντίζουν να είναι συνεπείς προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις με τους εργαζόμενους οι οποίοι επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει ότι αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει με τη δημοτική αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου που γίνεται ξανά αρνητική εξαίρεση, καθώς, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι της δομής «Βοήθειας στο Σπίτι» στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Σαμαρά σημειώνει:

«Αν και έχουν προχωρήσει σε συνεχείς ενημερώσεις μέχρι και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου, η αδιαφορία της δημοτικής αρχής είναι άνευ προηγουμένου ( ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ μας ανέφεραν οι εργαζόμενοι !!!)
Αγανακτισμένοι και συνάμα απογοητευμένοι οι τρεις εργαζόμενοι, είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας ως ύστατο μέσο για να ανταποκριθεί ο Δήμος στα αυτονόητα καθήκοντά του, δηλαδή να τους πληρώσει.
Η προσφορά των εργαζομένων είναι ασταμάτητη και καθοριστική για την κοινωνική συνοχή στα χωριά της δημοτικής ενότητας Μουρεσίου. Εξυπηρετούν συνολικά περίπου 80 νοικοκυριά, ηλικιωμένους, μοναχικούς και ανήμπορους δημότες. Τους εξυπηρετούν με την προμήθεια φαρμάκων, τη νοσηλεία, την πληρωμή λογαριασμών, την ψυχολογική υποστήριξη, ενώ ακόμη και την αγορά τροφίμων αναλαμβάνουν. Για τους συνδημότες μας που δεν μπορούν να μεταβούν εκτός σπιτιού, η παρουσία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι γι’ αυτούς πολύτιμη.
Και, ενώ όλοι κατανοούν και αναγνωρίζουν την αξία της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο, η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα αφήνοντάς τους απλήρωτους.
Ως «Κίνηση Ενότητας» καταδικάζουμε την μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των τριών εργαζομένων και ζητούμε άμεσα την καταβολή της μισθοδοσίας τους».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εγκατάσταση ανελκυστήρα στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

Πραγματικότητα αποτελεί η εγκατάσταση ανελκυστήρα στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου, ένα αίτημα το οποίο είχε κατατεθεί…

23 Μαρτίου 2024

Δώρο Πάσχα: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί

Η αντίστροφη μέτρηση για το Δώρο Πάσχα που θα λάβουν όλοι οι μισθωτοί στον ιδιωτικό…

23 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια συγκίνηση μετά την αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο – Τα μηνύματα και οι αντιδράσεις

Σοκ και συγκίνηση προκάλεσε το βίντεο-εξομολόγηση της Κέιτ Μίντλετον για το τι πραγματικά συμβαίνει αυτές…

23 Μαρτίου 2024

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

Tην τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, η ώρα θα αλλάξει σε θερινή, με τους δείκτες των…

23 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου 23/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 17.15 Άρης-Λαύριο -Ζ- (Α1…

23 Μαρτίου 2024

3.500 μαθητές στην παρέλαση για την επέτειο του 1821

Στους 3.500 ανέρχονται οι μαθητές και τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων που θα συμμετέχουν στη…

23 Μαρτίου 2024