Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Άμεσα μέτρα στήριξης σε επαγγελματίες και μαθητές του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Έχουν περάσει 20 περίπου μέρες από τότε που απαγορεύτηκε η λειτουργία της εστίασης και επιβλήθηκε το απαγορευτικό στη χώρα, και όπως αναφέρει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία ακόμη η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς Μουρεσίου δεν έχει εξαγγείλει και δεν έχει προβεί στην λήψη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης τόσο των επαγγελματιών.
«Την ώρα που άλλοι Δήμο επιχειρούν να στηρίξουν ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες και να συνδράμουν σε ευπαθείς ομάδες, στο Ανατολικό Πήλιο η Δημοτική Αρχή παραμένει σε ένα ακόμη μείζον θέμα άπραγη και ανίκανη να αντιδράσει αντιμετωπίζοντας τις έκτακτες καταστάσεις που έχουν προκληθεί» προσθέτει η κ. Σαμαρά και στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Οι επαγγελματίες της εστίασης έχουν κλειστά τα καταστήματά τους εδώ και 20 μέρες και ζουν πολύ δύσκολες στιγμές. Το ίδιο και ευρύτερα ο κλάδος των ελεύθερων επαγγελματιών διέρχεται μια πολύ άσχημη περίοδο, καθώς οι επιχειρήσεις είναι οι περισσότερες κλειστές, ενώ, όσοι έχουν ακόμη κωδικούς που τους επιτρέπουν να λειτουργούν, η κατανάλωση είναι ελάχιστη.
Είναι άμεση υποχρέωση της δημοτικής αρχής να προωθήσει όχι μόνο την αναστολή των υποχρεώσεών τους αλλά και την οριστική αναβολή τους. Το να μετατίθενται συνεχώς οι υποχρεώσεις τους προς το Δήμο προς τους επόμενους μήνες, δεν έχει κανένα νόημα, αφού αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν ποτέ να τις αποπληρώσουν. Αντιθέτως θα δημιουργηθεί ένα «βουνό» υποχρεώσεων, όπως συνέβη και με την πρώτη καραντίνα, το οποίο ποτέ δεν θα μπορέσουν να το περάσουν.
Επίσης οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για τρίτη εβδομάδα υλοποιούν την τηλεκπαίδευση, ενώ εδώ και μια εβδομάδα ψηφιακά μαθήματα άρχισαν και οι μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.

Άλλοι Δήμοι έχουν διαθέσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους μαθητές από αδύναμες οικονομικά οικογένειες και κάνουν, ό,τι μπορούν για να τους βοηθήσουν.
Το ίδιο θα πρέπει να πράξει και η δημοτική αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Πρώτον, να διαθέσουν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τάμπλετ στους μαθητές από άπορες οικογένειες.
Δεύτερον, να αναβαθμίσει τα δίκτυα σύνδεσης με το ίντερνετ, καθώς πολλά προβλήματα εντοπίζονται για την περιοχή μας και στη σύνδεση με το διαδίκτυο.
Τρίτον, να αναλάβει ο Δήμος να παρέχει υπηρεσίες διδακτικής υποστήριξης προς τους μαθητές οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να καλύψουν όλα τα μαθησιακά τους κενά μέσα από την τηλεκπαίδευση. Αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και μέσα από την παρουσία εθελοντών εκπαιδευτικών.
Τα προβλήματα οξύνονται περισσότερο και με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην περιοχή του δήμου μας που δημιουργούν πραγματικό ‘χάος’ στην τηλεκπαίδευση σε μαθητές και διδάσκοντες !!

Οι ώρες είναι δύσκολες και κρίσιμες και ο Δήμος θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των πολιτών, ενήλικων και ανήλικων. Μια βοήθεια που προς το παρόν δεν υπάρχει από μια δημοτική αρχή η οποία δυστυχώς είναι απλός θεατής των εξελίξεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το