Τοπικά

Μαρία Γιαννουλή: Πολλές επιφυλάξεις για άνοιγμα σχολείων

Η πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Μαρία Γιαννουλή, πήρε θέση για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου. Οι ανησυχίες που εκφράστηκαν από πολλούς γιατρούς για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφού την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων από κορωνοϊό, υποχρεώνουν την επικεφαλής της τοπικής ένωσης εκπαιδευτικών να διατηρεί επιφυλάξεις για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Ένα από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας, έχει να κάνει με το εάν μπαίνουν στη… ζυγαριά το υγειονομικό με το παιδαγωγικό κόστος. Ωστόσο, με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι εκπαιδευτικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι. Εξίσου μεγάλος είναι ο σκεπτικισμός της προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε. Μαγνησίας. «Όλοι έχουμε προβληματιστεί, αφού αυτό που ζητούσαμε το προηγούμενο διάστημα και πιστεύαμε ότι θα αντιλαμβανόταν το υπουργείο Παιδείας, είναι ότι θα έπρεπε να γίνουν πιο αυστηρά τα πρωτόκολλα. Κυρίως αναφέρομαι στη διατήρηση του «50% + 1» μέσα στις τάξεις, για το κλείσιμό τους σε περίπτωση θετικών κρουσμάτων, αφού δεν υπήρξε βελτίωση επ’ αυτού. Στα περιφερειακά σχολεία δεν θα έχουμε πρόβλημα, σε αντίθεση με τις σχολικές μονάδες εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος. Από και πέρα, η αύξηση των τεστ είναι προς θετική κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως υπάρχει πρόβλημα, ιδίως με την έξαρση της «Όμικρον» που παρατηρείται», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ό,τι και να λέμε, το γεγονός είναι ένα: Τα σχολεία ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου και οι συνάδελφοί μου, για τους οποίους είμαι υπερήφανη για τη στάση τους τα δύο τελευταία χρόνια, θα κάνουν για μία ακόμη φορά το καθήκον τους, τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας στις τάξεις. Όπως να μην ξεχνάμε επίσης την αναστάτωση που έχει προκληθεί από τις ιχνηλατήσεις που καλούμαστε να κάνουμε, κάτι που θα ενταθεί τώρα που αναμένουμε πολύ περισσότερα κρούσματα. Εμείς συμφωνούμε με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά υπό προϋποθέσεις, για να προστατευθούμε όλοι από τον κορωνοϊό».

Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες πλήθυναν οι φωνές από γιατρούς, οι οποίοι αντιτίθενται σφόδρα στην επαναλειτουργία των σχολείων από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, δεν περνάει απαρατήρητο από την κ. Γιαννουλή που είπε: «Αυτός είναι ένας από τους σοβαρότερους λόγους που είμαστε προβληματισμένοι. Οι απόψεις εντός της επιστημονικής κοινότητας διίστανται. Εκφράστηκαν απόψεις διαφορετικές, αφού αρκετοί τάσσονται υπέρ της μετάθεσης της ημερομηνίας ανοίγματος των σχολείων. Εφόσον, όμως, η απόφαση από το υπουργείο είναι οριστική, ας φροντίσουμε να αυστηροποιήσουμε τις παραμέτρους. Ιδιαίτερα με ό,τι έχει να κάνει με το μέτρο του «50% +1» στις τάξεις».

Share
Ετικέτες: Μαρία Γιαννουλή

Πρόσφατα άρθρα

Συγκινεί 10χρονος νεφροπαθής που χωρίστηκε από την οικογένειά του στη Γάζα – Φοβάται πως δεν θα ξαναδεί ποτέ τους δικούς του

Ο Νάσεμ Μόχρα, ένας 10χρονος νεφροπαθής, φοβάται πως ενδεχομένως δεν θα δει ποτέ ξανά την…

25 Δεκεμβρίου 2023

Σαν «Home Alone»: Αεροπορική εταιρεία έβαλε ασυνόδευτο 6χρονο σε λάθος πτήση

Σε σύγχρονο Κέβιν Μακάλιστερ εξελίχθηκε ο 6χρονος Κάσπερ, που χωρίς να το θέλει, βίωσε μια…

25 Δεκεμβρίου 2023

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 12χρονο

Επίθεση από σκύλο δέχθηκε ένας 12χρονος στο Καματερό. Η επίθεση η οποία έγινε κάτω από…

25 Δεκεμβρίου 2023

Καλοκαιρία

Καλοκαιρινά Χριστούγεννα τα φετινά, με υψηλές θερμοκρασίες. Και καλό και κακό το λες. Πάντα ένα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Αυτοκτόνησε 48χρονος – Κρεμάστηκε με καλώδια στο μπαλκόνι

Τραγωδία σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν 48χρονος έδωσε τέλος στη ζωή…

25 Δεκεμβρίου 2023

Πλήθος

Πλήθος κόσμου και φέτος στο τραπέζι αγάπης που διοργάνωσε ο δήμος Βόλου για τους πολίτες…

25 Δεκεμβρίου 2023