Οικονομία

Μάρδας: Ρίχνουμε κονδύλια ΕΣΠΑ και Γιούνκερ σε παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών

Μάρδας

Η προτεραιότητα από τα κονδύλια του προγράμματος Γιούνγκερ και το νέο ΕΣΠΑ δεν θα είναι πλέον τα έργα υποδομής αλλά η παραγωγή εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ ήδη καταβάλλεται προσπάθεια να παραμείνουν στη χώρα οι νέοι επιστήμονες που θα οδηγήσουν την επιχειρηματικότητα της χώρας στην επόμενη μέρα και θα δοθεί έμφαση στην καινοτομική επιχειρηματικότητα, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ακόμη, μιλώντας στο 2ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επιμελώς Επιχειρείν 2015» που διοργάνωσε σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.), με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής, ότι έχει καταθέσει στο υπουργείο Οικονομίας 4 υποδείγματα για τους διαγωνισμούς κρατικών προμηθειών αναμένονται τα σχόλια των αρμόδιων διευθύνσεων για να υιοθετηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε αυτό τον τομέα.

Εκτός από ένα σύνολο νομοσχεδίων για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, συνέχισε, ετοιμάζονται δυο έργα στρατηγικής σημασίας. Υπάρχουν δυο επιτροπές για την αναμόρφωση του δημόσιου λογιστικού για την εκ βάθρου αλλαγής της εποπτείας και παρακολούθησης των φορέων του δημοσίου και για τα διεθνή λογιστικά πρότυπα για το δημόσιο τομέα με σκοπό την εύκολη παρακολούθηση όλων των δαπανών των φορέων της γενικής κυβέρνησης. Για τα αντικίνητρα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, ομάδα συγκεντρώνει όλες τις προτάσεις για την ανάπτυξη προκειμένου να κωδικοποιηθούν και να υλοποιηθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το