Ελλάδα

Μάρδας: Με τη δραχμή θα πληρώναμε στα εστιατόρια με σακουλίτσες

mardas

Τις επιπτώσεις από τυχόν επιστροφή της χώρας στη δραχμή περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με τον υπουργό σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ και οι 1.000 δραχμές για 1 ευρώ θα ήταν επιεικής εκτίμηση – η υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με τα άλλα νομίσματα θα έφτανε και το 70% με αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αργεντινής, το νόμισμα της οποίας την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί σωρρευτικά κατά 1.000% και σημείωσε μάλιστα ότι αυτό έγινε στην Αργεντινή που είναι μια χώρα με τεράστια παραγωγή.

«Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και σημαντική υποβάθμιση των εσόδων των Ελλήνων. Υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως ό,τι εισάγεται αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του. Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000. Ο πληθωρισμός θα εκτοξευθεί στο 20% ή το 30%»είπε.

«Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να πάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαΐρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κύριος Μάρδας αποκάλυψε ότι σήμερα ή αύριο θα δώσει στη δημοσιότητα ένα κείμενο σε συνεργασία με άλλο υπουργό της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις. Μάλιστα ο κ. Μάρδας είπε ότι τις επιπτώσεις αλλά και άλλα «πιο πικρά» τα έχει εξηγήσει ήδη στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το