Ελλάδα

Μάρδας: Έτσι θα φέρουμε επενδύσεις και θα ενισχύσουμε τις εξαγωγές

mardas_25.10_708

Ακολουθώντας πρακτικές άλλων χωρών θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να προωθήσει τις εξαγωγές, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μάρδας, ο οποίος τονίζει ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό.

«Βασικό στοιχείο για την επίτευξη του στόχου αυτού, είναι η απλοποίηση και η σταθερότητα του επενδυτικού και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η βελτίωση του χρόνου έγκρισης μιας ξένης επένδυσης», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Αναφερόμενος στο εμπορικό ισοζύγιο υποστηρίζει ότι μπορεί να βελτιωθεί με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως είναι ο τουρισμός ο πρωτογενής τομέας και η ναυτιλία.

«Η χώρα μας βρίσκεται γεωγραφικά σε ένα σημείο το οποίο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επενδυτές», προσθέτει ο κ. Μάρδας, φέρνοντας ως παράδειγμα την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Ακόμη, ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν κλάδοι όπως η έρευνα, η τεχνολογία, η καινοτομία και οι εμπορεύσιμες υπηρεσίες, οι οποίοι μπορούν εξίσου ικανά να προσελκύσουν μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το