Τοπικά

Μαραβέγιας: 100% απαλλαγή από μισθώματα Ιανουαρίου-Απριλίου για επιχειρήσεις και πληττόμενους επαγγελματίες

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή απαλλάσσονται ολοκληρωτικά από τα μισθώματα του πρώτου τετράμηνου του 2021 όλοι οι πληττόμενοι, λόγω διάδοσης του κορωνοϊού, ελεύθεροι επαγγελματίες και εμπορικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, όπως αυτή του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, σχετικά με τις εμπορικές μισθώσεις στη Μαγνησία.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Κ. Μαραβέγιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να αναγνωρίσω δημόσια την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Χ. Σταϊκούρα για την περαιτέρω ενίσχυση των ανθρώπων της αγοράς. Έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικότερα πληττόμενοι από την διάδοση του κορωνοϊού επιχειρηματίες βρίσκουν ξανά αρωγό τους τη κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα με την εν λόγω τροπολογία του ΥΠΟΙΚ αυξάνεται αναδρομικά από 1/1/21 στο 100% το ποσοστό απαλλαγής από τα μισθώματα όλων των πληττόμενων ανθρώπων της αγοράς και επεκτείνεται το μέτρο αυτό περιλαμβάνοντας και τον Απρίλιο. Πρόκειται για πολύ σημαντική ενίσχυση όλων όσοι έχουν δει τους τζίρους τους να παραμένουν χαμηλά λόγω κορωνοϊού.

Επισημαίνω εδώ την ταχύτητα της ανταπόκρισης του ΥΠΟΙΚ σε αυτό το τόσο εύλογο αίτημα, όχι μόνο έναντι της Βουλής, αλλά κυρίως υπέρ της μικρής επιχειρηματικότητας. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα συμβεί και με τα ήδη εξαγγελθέντα μέτρα στήριξης για την επιδότηση πάγιων δαπανών και τις μικροπιστώσεις των επιχειρήσεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το