Αθλητισμός

Μανόλο, ο «αφανής ήρωας» – Η ΠΑΕ Νίκη παρουσιάζει τον φροντιστή Μανώλη Κοτρώνη

Μπορεί στο ποδόσφαιρο τη δόξα να παίρνουν οι παίκτες και ο προπονητής, αλλά υπάρχουν και άλλα άτομα που δουλεύουν ακούραστα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Στη Νίκη ένας από τους ανθρώπους αυτούς είναι και ο φροντιστής Μανώλης Κοτρώνης. Ο «Μανόλο» μίλησε στο Nikifc.gr για θέματα της ομάδας, αλλά και για τη δική του παρουσία στη Νίκη.
Χθες ήταν η σειρά του Μανώλη Κοτρώνη να παρουσιαστεί από την ΠΑΕ Νίκη. Στην επίσημη ιστοσελίδα της βολιώτικης ομάδας ο αγαπητός σε όλους «Μανόλο» ανοίγει την καρδιά του και μιλά για τη θητεία του στους «κυανόλευκους», αλλά και για την αγάπη που έχει εισπράξει απ’ όλους μέσα στην ομάδα, ακόμη και από τους φιλάθλους.

Το αφιέρωμα για τον Μανώλη Κοτρώνη αρχίζει ως εξής: «Στο λεξικό των «κλισέ» εκφράσεων, η φωτογραφία του Μανώλη Κοτρώνη θα μπορούσε άνετα να στολίζει τη στήλη των παραδειγμάτων, στον ορισμό της έννοιας «αφανής ήρωας». Ο αγαπημένος μας «Μανόλο», ο φροντιστής της ομάδας μας, υπηρετεί «την ομάδα της καρδιάς του», όπως χαρακτηρίζει τη Νίκη Βόλου, την τελευταία οκταετία.
Οκτώ χρόνια φροντίζει για τον ιματισμό, τη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων, τη δημιουργία οικογενειακού κλίματος στα αποδυτήρια και την εμψύχωση των ανθρώπων-αθλητών. Και για να τα κάνεις όλα αυτά επιτυχημένα, δεν αρκεί να είσαι καλός επαγγελματίας, αλλά και ευγενικός χαρακτήρας, όμορφος, καθαρός άνθρωπος. Ο Μανώλης, μέσω του nikifc.gr, «βομβάρδισε» με επαίνους τους πάντες στα ενδότερα της ομάδας-οικογένειάς του και υποστήριξε πως, όσο αντέχει, θα εξακολουθεί να είναι πιστός της υπηρέτης».

Ο «Μανόλο» μίλησε για τα παρακάτω θέματα:

Για το τι σημαίνουν για εκείνον η Νίκη και το ποδόσφαιρο: «Τα τελευταία 15 χρόνια έχει γίνει το ορόσημο της ζωής μου. Ξεκίνησα ως φροντιστής στον Εθνικό/Ολυμπιακό, μετά συνέχισα στον Ολυμπιακό Βόλου και τα τελευταία 7-8 χρόνια υπηρετώ την ομάδα της Νίκης Βόλου. Έχω δώσει σώμα και ψυχή σε αυτήν την ομάδα, διότι αγαπήθηκα κι αγαπάω. Οι παίκτες της είναι, κάθε χρόνο, η οικογένειά μου, το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοικτό γι’ αυτούς, 24 ώρες το 24ωρο.

Στη Νίκη συνάντησα ζεστασιά και μεγαλείο, παρά το γεγονός ότι στην αρχή οι φίλαθλοι με αμφισβητούσαν, εξαιτίας του παρελθόντος μου. Τώρα, όμως, είναι όλα μια χαρά, είμαι με κάθε φίλο της Νίκης σαν αδερφός, σαν να τον ξέρω 100 χρόνια. Κάνω τη νύχτα-μέρα, πολλές μέρες μέσα στον μήνα, για να υπηρετώ την οικογένειά μου, την ομάδα μου».

Για τον Στάικο Βεργέτη: «Ο κ. Βεργέτης είναι, πάνω απ’ όλα, ένας άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο. Από τη μέρα που ήρθε στον Βόλο, όλα στη Νίκη πήραν το δρόμο του επαγγελματισμού, μέσα στα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο. Δε μιλάω μόνο για τα καλά αποτελέσματα αγωνιστικά. Για παράδειγμα, κάθε εβδομάδα, μαζευόμαστε όλο το τιμ, κι ο καθένας εκφράζει τα προβλήματά του, από τους προπονητές, μέχρι τον μασέρ και τον φροντιστή, με σκοπό, τις επόμενες μέρες, να λυθούν.

Στην περίοδο της καραντίνας, ο Στάικος με παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο να με ρωτήσει πώς είμαι και τί γίνεται με το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού και το «Παντελής Μαγουλάς». Είναι ο καλύτερος άνθρωπος-προπονητής που έχω γνωρίσει. Έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς τεχνικούς. Ό,τι και να συμβεί, ξέρεις πως μπορείς να του μιλήσεις, σαν να μιλάς σε ένα συγγενικό σου πρόσωπο. Είναι τρομερός».

Για τη διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη: «Τον κ. Παπακωνσταντίνου τον γνώρισα φέτος, δεν τον ήξερα. Είναι ένας τέλειος άνθρωπος, ακούει κάθε πρόβλημά μου, ποτέ δε μου έχει αρνηθεί τίποτα. Ξεκινήσαμε αργά, υπήρχαν συγκεκριμένες απαιτήσεις, όσον αφορά τον ρουχισμό της ομάδας, και ποτέ δεν είπε «όχι», για το καλό της ομάδας. Ο κ. Βενέτης, που τον ξέρω 3-4 χρόνια, δεν έχει αλλάξει καθόλου, είναι Νίκη και μόνο Νίκη, κάθε μέρα και περισσότερο. Στο σπίτι μας, το «Παντελής Μαγουλάς», κάνει πράγματα και θαύματα κι ελπίζω να συνεχίσει δυνατός την προσπάθεια αυτή.

Ο κ. Καζεπίδης είναι άνθρωπος που, ό,τι του ζητήσεις, βρίσκει αμέσως τη λύση. Είναι μέλος της οικογένειας, άσχετα αν ήρθε τελευταίος στην ομάδα, βάζει πάνω απ’ όλα το σύνολο και βοηθά πολύ. Τί να πω για τον κ. Πανόπουλο; Αρχηγός με τα όλα του, συνεργάσιμος, άψογος άνθρωπος κι επαγγελματίας. Τέλος, ο κ. Στύλας είναι το κάτι άλλο. Βοηθά κι αυτός πολύ στο δικό μου έργο, αναζητούμε μαζί το απαραίτητο υλικό. Ποτέ δεν έχει αρνηθεί να με βοηθήσει και, χάρη σε αυτόν, πολλά πράγματα είναι στην εντέλεια. Όσο για τη δουλειά του, κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Όλοι οι παίκτες που έφερε φέτος, έχουν βγει».

Για το φετινό ρόστερ: «Στην αρχή, υπήρχαν προβλήματα. Τα παιδιά ήρθαν αργά στο Βόλο, δεν είχαν κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και δεν μπόρεσαν να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο. Σαν χαρακτήρες, όμως, είναι άψογοι, με φώναζαν «πατέρα», με καλούσαν στα σπίτια τους, με είχαν σαν οικογένειά τους. Όταν αγωνιστικά «ξεμπούκωσαν», σε συνδυασμό με τον άψογο χαρακτήρα τους, δημιούργησαν ένα ισχυρό σύνολο, το οποίο πρωταγωνίστησε. Αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, θα βγαίναμε κατηγορία. Είμαι σίγουρος ότι αν ο κ. Βεργέτης ήταν στο Βόλο από το καλοκαίρι, θα ήμασταν ήδη στις θέσεις της ανόδου, ίσως και στην κορυφή».

Για το τι είναι οικογένεια για εκείνον: «Οικογένεια είναι να αγαπάς τον διπλανό σου και να του προσφέρεις ό,τι είναι δυνατόν. Να κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου, για τη γυναίκα σου, για όλους τους συγγενείς σου. Οικογένεια είναι και ο χώρος εργασίας σου, ό,τι ισχύει στο σπίτι σου, πρέπει να ισχύει και στο εργασιακό σου περιβάλλον, αλλιώς τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά. Η Νίκη, φυσικά, είναι οικογένειά μου, ασχολούμαι κάθε μέρα, όλη μέρα με αυτήν, συντηρώ τα πάντα, είμαι συνέχεια στο γήπεδο, ακόμα και μέσω της καραντίνας, είμαι πάντα διαθέσιμος για εκείνη».

Για το μέλλον: «Αρχικά, να ξεπεράσουμε το κακό που μας βρήκε, δεν έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν. Όλος ο κόσμος να προσέχει, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Να είμαστε υγιείς, για να γεμίζουμε τις κερκίδες των γηπέδων και να χειροκροτούμε την ομάδα μας. Όσον αφορά εμένα, δε ξέρω για πόσα χρόνια θα αντέχω ακόμα, αλλά όσο βαστάω, θα είμαι υπηρέτης της αγαπημένης μου ομάδας, της Νίκης Βόλου κι ό,τι με χρειαστεί, πάντα θα είμαι εκεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το