Ελλάδα

Μακελειό στον Κορυδαλλό ήθελε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, μαζί με τους συνεργούς του, ετοίμαζε αιματηρό χτύπημα με στόχο τις φυλακές Κορυδαλλού και σκοπό την απόδραση από εκεί των συλληφθέντων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς.

Μάλιστα από τα στοιχεία που έχει πλέον στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική ο αρχιτρομοκράτης ήταν έτοιμος να γκρεμίσει, με κάθε κόστος, τις φυλακές για να αποδράσουν τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Το σχεδιάγραμμα του βαν και η αιφνιδιαστική επίθεση

Το σχεδιάγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζει, όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Τσακνάκης, το εσωτερικό ενός βαν, στο οποίο θα βρισκόταν η ομάδα κρούσης που θα χτυπούσε τις φυλακές.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ομάδα Ξηρού θα τοποθετούσε ένα παγιδευμένο βαν στον μαντρότοιχο των φυλακών το οποίο και θα πυροδοτούσε για να γκρεμίσει τον τοίχο. Σημειωτέον ότι στη γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκε ένα βαρέλι που περιείχε 100 κιλά εκρηκτικής ύλης και αυτό, λογικά, θα βρισκόταν εντός του βαν.

Μετά την έκρηξη οι κρατούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες» θα δραπέτευαν από τις φυλακές, ενώ σε κοντινή απόσταση θα βρισκόταν ένα δεύτερο βαν το οποίο θα παραλάμβανε τους δραπέτες.

Οι πάνοπλοι συνεργοί που θα γάζωναν όποιον έμπαινε στο δρόμο τους

Στις σημειώσεις που είχε κρατήσει ο Ξηρός είναι σαφέστατος, καθώς γράφει στο ημερολόγιο του: «…πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει εάν η εξωτερική φρουρά αντιδράσει».

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο Χριστόδουλος Ξηρός όχι απλά δεν ήταν μόνος αλλά υποστηριζόταν από μια ομάδα τουλάχιστον 6 ατόμων που είχαν αναλάβει τόσο την προστασία του, τις μετακινήσεις και την τροφοδοσία του, αλλά παράλληλα αποτελούσαν και την ομάδα κρούσης του.

Τα μέλη της ομάδας υποστήριξης θα ήταν σε κοντινά σημεία, πάνοπλα με καλάσνικοφ, γι αυτό και βρέθηκαν γεμιστήρες δεμένοι μεταξύ τους, οι οποίοι θα εξουδετέρωναν όποιους από τους εξωτερικούς φύλακες ή τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους προσπαθούσαν να καταδιώξουν τους δραπέτες.

Το σχέδιο διαφυγής, μάλιστα, προέβλεπε τρία κλεμμένα βαν, τα οποί θα χρησιμοποιούσαν σταδιακά οι δραπέτες για να καλύψουν τα ίχνη του.

Το πρώτο θα ήταν σταθμευμένο στην Ιερά οδό, μετά από περίπου ένα χιλιόμετρο θα επιβιβάζονταν σε δεύτερο βαν, ενώ μετά από ενάμισι περίπου χιλιόμετρο θα επιβιβάζονταν και σε τρίτο κλεμμένο όχημα για να διαφύγουν και να εξαφανιστούν.

Ποιους αναζητάει τώρα η Αντιτρομοκρατική

Από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ τουλάχιστον δύο γυναίκες, αλλά και τρεις νεαροί μπαινόβγαιναν στη γιάφκα της Ανάβυσσου που είχε νοικιάσει ο Χριστόδουλος Ξηρός. Μάλιστα μάρτυρες αναφέρουν πως όποιος έμπαινε στο σπίτι φορούσε καπέλο, προφανώς για να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ κρατούσε και σακίδιο.

Η Ρούπα και η μελαχρινή από το… Αλιβέρι

Μια μελαχρινή και μια ξανθιά γυναίκα έχουν μπει τώρα στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής. Η μια είναι ήδη γνωστή στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση της μονοκατοικίας. Μάλιστα το άτομο τα στοιχεία του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί στην ταυτότητα δεν έχει δηλώσει απώλεια. Δηλαδή οι τρομοκράτες κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία χωρίς να κλέψουν την ταυτότητα.

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός πως μάρτυρες είδαν τον Χριστόδουλο Ξηρό να κάνει βόλτες στην περιοχή συνοδευόμενος από μια γυναίκα ξανθιά, μετρίου αναστήματος, η οποία συνήθως είχε μαζί της ένα ανήλικο παιδάκι… Οι ίδιοι μάρτυρες έδωσαν περιγραφές που σε πολλούς θύμισαν την Πόλα Ρούπα η οποία διαφεύγει έχοντας μαζί της και το ανήλικο παιδί της.

 Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το