ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφίγγει ο κλοιός για την Άγκυρα

Κόσμος

Εντυπωσιακό σκάφος στη Σκιάθο

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Προσλήψεις 70 ατόμων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ελλάδα

Αταλάντη: Πέθανε η 16χρονη Σόνια

Ελλάδα

Τοπικά

Μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο του Βόλου μέχρι το Πάσχα

Έτος ορόσημο για την πλήρη ιατροτεχνολογική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου θα είναι το 2019. Ειδικά οι πρώτες μήνες θα κρίνουν πολλά, καθώς τα έργα του ΕΣΠΑ αλλά και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα ολοκληρώνονται και θα εγκαθίστανται στο «Αχιλλοπούλειο».
Ψηφιακή αίθουσα χειρουργείου, υπερηχοτομογράφος, ακτινολογικός εξοπλισμός, μαγνητικός τομογράφος, στεφανιογράφος είναι σε γενικές γραμμές τα σημαντικά έργα και οι υποδομές που θα δώσουν μια άλλη ώθηση στο Νοσοκομείο, το οποίο αν και δευτεροβάθμιο, θα παραπέμπει σε τριτοβάθμιας υποδομής.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός δίνοντας το χρονοδιάγραμμα της εγκατάστασης των έργων και της λειτουργίας των υποδομών επισήμανε πως «ήδη έχει εγκατασταθεί η ψηφιακή αίθουσα χειρουργείου με προϋπολογισμό 470.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ. Αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο γίνονται και οι τελευταίες διαδικασίες για τη λειτουργία της και από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα χειρουργεία. Μάλιστα εντός ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της νέας αυτής σημαντικής υποδομής των χειρουργείων».
Παράλληλα έχει εγκατασταθεί και ο υπερηχοτομογράφος με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και σχεδιάζονται οι επόμενες ενέργειες. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στις 100.000 ευρώ.
«Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα υπογράψουμε την σύμβαση με την εταιρεία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου, ένα έργο που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό κοντά στις 900.000 ευρώ. Η ένταξή του έγινε μετά από ενέργειές μας και σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας. Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για το Νοσοκομείο, το οποίο ποτέ δεν είχε μαγνητικό τομογράφο και έτσι οι ασθενείς αναγκάζονταν να εξυπηρετούνται είτε από τα ιδιωτικά κέντρα της όλης είτε να μεταβαίνουν σε άλλους νομούς. Η εκτίμησή μας είναι ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει τοποθετηθεί ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Βόλου και θα μπορεί να εξυπηρετεί τον κόσμο. Με πολύ καλή δουλειά που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα» τόνισε ο κ. Δραμητινός.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτές τις ημέρες θα υπογραφεί και η σύμβαση για τον ακτινολογικό εξοπλισμό προϋπολογισμού περίπου 250.000 ευρώ που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα. Το έργο είναι μέσα από το ΕΣΠΑ και το Νοσοκομείο αποκτά ένα υπερσύγχρονο ακτινολογικό εξοπλισμό, ο οποίος θα τοποθετηθεί σε περίπου δύο μήνες. Το ακτινολογικό τμήμα θα αναβαθμιστεί πλήρως».
Το τελευταίο μεγάλο έργο μέσω ΕΣΠΑ είναι ο στεφανιογράφος για τον οποίο το Νοσοκομείο βρίσκεται ήδη στην διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια του εξοπλισμού που θα αναβαθμίσει πλήρως την καρδιολογική κλινική.
Επίσης αναμένεται ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το αναισθησιολογικό τμήμα, αλλά και τα χειρουργεία. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του «Αχιλλοπούλειου» είχε να αλλάξει σε τόσο σημαντικό βαθμό από το 2004.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το