Τοπικά

Παρουσίαση του θεματικού έτους “Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων” παρουσία της Έλενας Κουντουρά

kountoura

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί από τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», το «Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016» που είναι αφιερωμένο στις γεύσεις και φέρει τον τίτλο «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».

Το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει ετοιμαστεί θα παρουσιάσουμε στους φορείς και στους πολίτες αυτό το Σάββατο στις 7.00 το βράδυ, στο Ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου , με την παρουσία και της Αν. Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και ανωτάτων στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού.

007700a5-3c6d-47ef-91f4-227990133a6d

Στην ανακοίνωσή του ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» αναφέρει:

«Το νέο θέμα του 2016 έρχεται ως συνέχεια των δραστηριοτήτων για το 2015 που αφορούσε τον πολιτισμό της θάλασσας, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια αναψηλάφησης σημαντικών πολιτιστικών συνιστωσών του πολιτιστικού αποθέματος της Μαγνησίας.
Η Μαγνησία και η περιοχή της Αγιάς ως περιοχή διακονίας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού είναι πλούσια σε προϊόντα, όπως: βότανα, ψάρια, γλυκά, μαρμελάδες, μέλι, γαλακτοκομικά, φρούτα, κρασιά, λάδι, λουκάνικα, ξηροί καρποί, χαλβάς, χυμοί, χωριάτικα ζυμαρικά, προϊόντα με ονομασία προέλευσης καθώς και τοπικά προϊόντα, τα οποία μεταποιούνται σε μικρές οικογενειακές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
Ο πολιτισμός των γεύσεων στη Μαγνησία είναι ένα κράμα εδεσμάτων, πολιτισμού και φυσικού περιβάλλοντος. Συνεπώς, η γαστρονομία, ο πολιτισμός και το φυσικό περιβάλλον κάθε περιοχής αποτελούν μια αρραγή ενότητα, που θα πρέπει να την λάβουμε υπόψη ως τέτοια.
Το «Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016», «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», μπορεί να μετεξελιχθεί ή να αποτελέσει αφορμή για ένα τοπικό δίκτυο με διαδρομές γεύσης και πολιτισμού, όπου προϊόντα, τοπικές υπηρεσίες και δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη μια αξέχαστη ταξιδιωτική γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου.
Ο πολιτισμός των γεύσεων και ο τουρισμός, εκτός του ότι πρέπει να συναντηθούν και να συνυπάρξουν αρμονικά, μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες της τοπικής ανάπτυξης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το