Τοπικά

Μαγνησία:Ζητούν σχολικές εκδρομές με διανυκτέρευση οι μαθητές

Να πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές με διανυκτέρευση ζητούν ήδη μαθητές από τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι μαθητές μπορούν να εκδράμουν ξανά σε μέρη εκτός Μαγνησίας κάνοντας και διανυκτέρευση.

Βέβαια το άγχος των καθηγητών είναι πώς θα διαχειριστούν ένα κρούσμα κορωνοϊού που μπορεί να εκδηλωθεί στη διάρκεια της εκδρομής.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε πως «δεχόμαστε τηλεφωνήματα από σχολεία που ρωτούν να μάθουν τόσο για τις σχολικές εκδρομές, όσο και για τις διδακτικές επισκέψεις που την προηγούμενη περίοδο δεν διεξάγονταν».
Διευθυντές αναφέρουν για τις σχολικές εκδρομές πως είναι καλό που επανήλθαν: «Τα οφέλη είναι πολλαπλά, όπως για τη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών. Οι εκδρομές έχουν στόχο να διευρύνουν τους γνωστικούς ορίζοντες των μαθητών αλλά και να ψυχαγωγηθούν».
Μάλιστα αναφέρουν πως παρά την οικονομική δυσκολία οι γονείς προσπαθούν να ικανοποιήσουν το αίτημα των παιδιών τους για συμμετοχή στην εκδρομή.
Βέβαια σημειώνουν πως δεν είναι εύκολο να πουν το «ναι» οι εκπαιδευτικοί να γίνουν συνοδοί στην εκδρομή. Πέρα από τον φόβο, μήπως συμβεί κάτι στους μαθητές, τώρα έχει προστεθεί και η πανδημία. «Αν ένας μαθητής κάνει τεστ το βράδυ που θα διανυκτερεύουμε σε μια άλλη πόλη και βγει θετικός, πώς θα διαχειριστούμε το κρούσμα; Θα ειδοποιήσουμε τον γονιό να έρθει να πάρει το παιδί του; Θα τον πάμε στο νοσοκομείο και θα πρέπει να μείνει εκεί ένας καθηγητής; Υπάρχουν ερωτήματα. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να διεξαχθεί μια μονοήμερη σχολική εκδρομή» ανέφερε διευθύντρια Γυμνασίου.
Έντονο είναι το ενδιαφέρον των μαθητών και για τις διδακτικές επισκέψεις, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν από δύο ώρες μέχρι και μια μέρα.
Με τη διδακτική επίσκεψη οι μαθητές πραγματοποιούν μάθημα στο σημείο που βρίσκονται, όπως ένα μουσείο, ένα εργοστάσιο, ένα μνημείο.
Μέχρι πρότινος οι διδακτικές επισκέψεις επιτρέπονταν, αλλά οι μαθητές έπρεπε να μεταβούν μόνο πεζή στο προγραμματισμένο σημείο, καθώς απαγορευόταν η μετακίνηση με τα λεωφορεία. Τώρα όμως που επιτρέπεται η επιβίβαση στα λεωφορεία, θα αυξηθούν και οι διδακτικές επισκέψεις των σχολείων.
Ο διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου κ. Περικλής Φασουράκης ανέφερε πως «οι σχολικές εκδρομές με διανυκτέρευση ξεκινούν από την 1η Μαρτίου. Μάλιστα χθες οι μαθητές της Γ’ Τάξης ήρθαν και ζήτησαν να πάνε εκδρομή στη Βουλή με μία διανυκτέρευση. Γνωρίζουμε βέβαια πως το ενδιαφέρον για εκδρομές στη Βουλή είναι μεγάλο και από άλλα σχολεία πανελλαδικά. Γνωρίζουμε πως οι μαθητές θέλουν πολύ να πάνε εκδρομή, καθώς εδώ και δύο χρόνια δεν επιτρέπονται».
Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Βούλα Λοντρίδου επισήμανε πως «οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων είναι ενθουσιασμένοι και θέλουν να πάνε εκδρομές. Βέβαια θέλουμε να εξετάσουμε και το πλαίσιο. Επίσης θα πρέπει να έρθουμε και σε επικοινωνία με τα πρακτορεία αφού αυτή την περίοδο θα υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα σχολεία. Οι μαθητές της Γ’ τάξης έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις πανελλαδικές εξετάσεις».
Για την πραγματοποίηση των εκδρομών οι μαθητές θα πρέπει να υποβληθούν και σε rapid τεστ 48 ώρες πριν τη διεξαγωγή της εκδρομής, αλλά και το διάστημα που θα εκδράμουν.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άλλαξε η ώρα στους αγώνες ΠΑΟΚ-Βόλου και Λεβαδειακού-Νίκης στο Κύπελλο

Σε δύο αλλαγές ως προς την ώρα δύο αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας προχώρησε η ΕΠΟ και η μία…

25 Νοεμβρίου 2023

Δημήτρης Εσερίδης: «Πλήρης εγκατάλειψη του Δήμου»

  Για πλήρη εγκατάλειψη του Δήμου Αλμυρού από την επομένη των εκλογών, κάνει λόγο σε…

25 Νοεμβρίου 2023

Ήρθε στον Βόλο ο Χοσέτε Μιράντα

Συνεπής στο ραντεβού του αποδείχθηκε ο Χοσέτε Μιράντα. Ο διεθνής άσος απουσίαζε στην Ισημερινή Γουινέα…

25 Νοεμβρίου 2023

Ο ΣΙΜΕΑ τίμησε την ημέρα Εθνικής Αντίστασης

  Με εκδήλωση με τίτλο «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Πολυτεχνείο – Πόσα οφείλει το πολυτεχνείο στην αντίσταση» τίμησε χθες…

25 Νοεμβρίου 2023

Ασπίδα προστασίας…

  Του Σεραφείμ Μαουσίδη Προέδρου του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σε αναβρασμό βρίσκονται οι…

25 Νοεμβρίου 2023

Στα «κάγκελα» οι δήμαρχοι για το χαράτσι από το τέλος ταφής απορριμμάτων – Οι δημότες θα πληρώσουν 240 εκατ. ευρώ

Τα 240 εκατομμύρια ευρώ φτάνει το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι δήμοι όλης…

25 Νοεμβρίου 2023