Τοπικά

Μαγνησία: Στροφή καταναλωτών στο πετρέλαιο θέρμανσης

 

Το επίδομα θέρμανσης και η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος είχαν ως αποτέλεσμα να επιστρέψουν αρκετοί στο πετρέλαιο θέρμανσης παρά την τσουχτερή του τιμή. Στους διανομείς παρατηρείται μία αύξηση στις παραγγελίες, κυρίως τον Οκτώβριο, ενώ όσο πλησιάζουμε στις γιορτές, τόσο και περισσότερος κόσμος, με την πληρωμή Δώρων και συντάξεων, θα προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου τόνισε πως όσοι είδαν τα ποσά που δικαιούνται από το επίδομα θέρμανσης, προμηθεύτηκαν ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης. «Σε καμία περίπτωση όμως δεν ισχύει η έκρηξη στις παραγγελίες που παρουσιάζεται. Ο Νοέμβριος ήταν υποτονικός μήνας, ενώ τον Οκτώβριο υπήρχε μια σχετική κίνηση, λόγω και του κρύου εκείνων των ημερών» επισήμανε, προσθέτοντας πως «συνήθως ο Δεκέμβριος είναι καλός μήνας για το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο προμηθεύεται ο κόσμος για να περάσει τις γιορτές, ενώ σημαντικό στις παραγγελίες είναι το γεγονός της καταβολής των Δώρων και των συντάξεων».
Η ίδια ανέφερε πως υπάρχει μια στροφή των καταναλωτών προς το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω του ακριβού φυσικού αερίου, το οποίο για πρώτη φορά στα χρονικά είναι πιο ακριβό από το πετρέλαιο θέρμανσης. «Υπό τον φόβο των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα ο κόσμος δεν λειτουργεί τα αιρ κοντίσιον για τη θέρμανσή του και έχει στραφεί στο πετρέλαιο» τόνισε.
Η ίδια μίλησε για μια μικρή αύξηση στις παραγγελίες και μια σχετική ζήτηση. «Πέρσι το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου σχεδόν κανείς δεν προμηθευόταν πετρέλαιο θέρμανσης, διότι οι περισσότεροι είχαν γεμίσει τις δεξαμενές τους από την άνοιξη, εκμεταλλευόμενοι τη φθηνή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και την παράταση που είχε δοθεί στη διάθεσή του. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρσι έως τις 10 Δεκεμβρίου η θερμοκρασία ήταν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα» εξήγησε.
Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου τόνισε πως στις 30 Νοεμβρίου έκλεισε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης, ενώ στη Μαγνησία, που ανήκει στη β’ ζώνη, τα ποσά για τους δικαιούχους είναι από 200 ευρώ έως 450, με την πίστωση των χρημάτων να γίνεται στις 10 Δεκεμβρίου για όσους πήραν και πέρσι, ενώ όσοι παίρνουν επίδομα θέρμανσης για πρώτη φόρα τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους στις 30 Δεκεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το