Τοπικά

Μαγνησία: Στο 100% η συμμετοχή των υπαλλήλων στην απεργία

Κλειστά παραμένουν τα καταστήματα ΕΛΤΑ στον Βόλο καθώς οι εργαζόμενοι πανελλαδικά έχουν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και τις χιλιάδες απολύσεις προσωπικού.
Στη Μαγνησία το ποσοστό της απεργίας των υπαλλήλων είναι 100% και 99% στην επικράτεια.  Με προσωπικό ασφαλείας λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών λειτουργεί το κεντρικό κατάστημα στη Μαγνησία και η μονάδα διανομής.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών αναφέρει μεταξύ άλλων «οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ καταγγέλλουν τις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για την προωθούμενη μείωση 2.300 και πλέον θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 220 και πλέον καταστημάτων και την υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πλάνο «βιωσιμότητας» (;) του Οργανισμού.

Για μία ακόμη φορά, «βαφτίζεται» εξυγίανση και εξορθολογισμός η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και των δαπανών προσωπικού, λησμονώντας ή και αποκρύπτοντας ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, από το 2010 και έπειτα, έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%! Στον αντίποδα, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις των τελευταίων διοικήσεων για την άντληση ικανοποιητικών εσόδων από εναλλακτικές πηγές (δέμα, εκτελωνισμός, ενέργεια), αλλά ολοένα και διολισθαίνει ο κύκλος εργασιών, συνεχίζονται οι ολιγωρίες με την απώλεια μεγάλων πελατών (τελευταίο παράδειγμα η Cosmote) και παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου από την Καθολική Υπηρεσία και όχι μόνο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το