Τοπικά

Μαγνησία:Πρόστιμα 17.000 € σε εταιρείες στο πρώτο πεντάμηνο του 2022

 

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 17.050 ευρώ επιβλήθηκαν το πρώτο πεντάμηνο του 2022 σε εταιρείες και επιχειρήσεις της Μαγνησίας, μετά από ελέγχους υπαλλήλων των Τμημάτων Εμπορίου και Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.

Από τους ελέγχους του Τμήματος Εμπορίου το πρώτο πεντάμηνο του 2022 διαπιστώθηκαν συνολικά επτά παραβάσεις σε εταιρείες και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 13.800 ευρώ.
Ειδικότερα, πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε σε οπωροπαντοπωλείο για ληγμένα προϊόντα, πρόστιμο 1.000 ευρώ σε φαρμακείο για μη τήρηση πινακίδας για ένα είδος, πρόστιμο 1.000 ευρώ σε εταιρεία τροφίμων και ποτών για μη τήρηση πινακίδας για ένα είδος, πρόστιμο 500 ευρώ σε κρεοπωλείο για μη αναγραφή σε πινακίδα λιανικής πώλησης της προέλευσης αμνοεριφίου, πρόστιμο 3.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ για μη απεικόνιση οικονομικού οφέλους στον καταναλωτή σε δυο πινακίδες λιανικής πώλησης, πρόστιμο 3.000 ευρώ σε εταιρεία τροφίμων και οπωρολαχανικών για ελλιπείς ενδείξεις σε παραστατικό πώλησης και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων για μη έκδοση συγκεντρωτικού δελτίου αποστολής για διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης προς τρεις καταναλωτές.

Πρόστιμα από το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης
Το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης επέβαλε τρία πρόστιμα συνολικού ύψους 3.250 ευρώ. Τα πρόστιμα αφορούσαν τον μη ορισμό υπευθύνου αρτοποιίας σε αντίστοιχες επιχειρήσεις – βιοτεχνία άρτου και αρτοποιείο – και ήταν της τάξης των 1.000 ευρώ τα δυο αντίστοιχα και των 1.250 ευρώ το τρίτο.

Οι έλεγχοι
Σύμφωνα με τον απολογισμό των Τμημάτων Εμπορίου και Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, μέχρι και τις 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω έλεγχοι:
Από το Τμήμα Εμπορίου έγιναν 119 τιμοληψίες, 38 αγορανομικοί έλεγχοι, οκτώ έλεγχοι για τρόφιμα, πέντε για POS, επτά για αθέμιτη κερδοφορία και 112 για τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού σε συνεργασία με ΕΑΔ, ΣΕΠΕ, Διεύθυνση Υγείας και Αστυνομία.
Επίσης, από το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης έγιναν 22 έλεγχοι σε επαγγελματικά εργαστήρια, 26 επιθεωρήσεις σε βιομηχανίες / βιοτεχνίες, 3 επιθεωρήσεις σε Κέντρα Αποθήκευσης & Διανομής και 20 έλεγχοι σε αρτοποιεία.
Να αναφερθεί ότι η Διεύθυνση Ανάπτυξης των ΠΕ Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων είναι αρμόδια για την άσκηση ελεγκτικού έργου σχεδόν στο σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως:
-Διενέργεια ελέγχων μεταποιητικών επιχειρήσεων μετά από καταγγελία ή έκτακτων ελέγχων για τη διαπίστωση τήρησης των όρων λειτουργίας.
-Διενέργεια ελέγχων ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών τεχνικών επαγγελμάτων, ιδίως μετά από καταγγελία ή ατύχημα.
-Διενέργεια ελέγχων συνεργείων συντήρησης ανελκυστήρων, ιδίως μετά από ατύχημα.
-Διενέργεια αυτοψιών για ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών ή ελαστικών υλικών.
-Διενέργεια έκτακτων ελέγχων σε πρατήρια υγρών καυσίμων κατόπιν καταγγελίας.
-Διενέργεια έκτακτων ελέγχων βυτιοφόρων οχημάτων μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
-Διενέργεια ελέγχων καταστημάτων εστίασης και αναψυχής λόγω ωραρίου λειτουργίας τους.
-Διενέργεια ελέγχων μέτρων και σταθμών λόγω ωραρίου λειτουργίας τους.
-Διενέργεια εκτάκτων ελέγχων λόγω εορτών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
-Διενέργεια ελέγχων αισχροκέρδειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το