Τοπικά

Μαγνησία:Πλήρωσε για κάρτα γραφικών που δεν παρέλαβε ποτέ

 

Τα χρήματά του κλαίει 29χρονος Βολιώτης, ο οποίος θέλησε να αγοράσει μια κάρτα γραφικών για τον υπολογιστή του, ωστόσο, έπεσε θύμα απατεώνα από τη Θεσσαλονίκη που του πήρε 520 ευρώ, χωρίς να δει ποτέ την κάρτα.
Ο κατηγορούμενος ηλικίας 27 ετών δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απάτη, σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, ενώ ένας 28χρονος και αυτός από τη Θεσσαλονίκη, που κατηγορούνταν για απλή συνέργεια σε απάτη, αθωώθηκε.
Ειδικότερα τον Μάρτιο του 2018 ο 27χρονος προσέγγισε τον 28χρονο ΑμεΑ ζητώντας να του παραδώσει την τραπεζική του κάρτα και το βιβλιάριό του, λέγοντάς του πως θα του δώσει σε αντάλλαγμα χρήματα και εκμεταλλευόμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του, τον έπεισε.
Ανάρτησε μια αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα πως πωλούσε κάρτα γραφικών και στις 6 Μαρτίου την είδε ο 29χρονος Βολιώτης, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του δηλώνοντάς του πως ενδιαφέρεται να την αγοράσει. Αφού συμφώνησαν, ο 27χρονος του έδωσε τον λογαριασμό του 28χρονου, προκειμένου να καταθέσει τα 520 ευρώ ο νεαρός Βολιώτης, κάτι που έκανε. Περίμενε να λάβει την κάρτα ταχυδρομικά, όμως, δεν ερχόταν και τηλεφώνησε στον κάτοικο Θεσσαλονίκης, χωρίς να τον βρει, αντιλαμβανόμενος πως έπεσε θύμα απάτης. Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως το τηλέφωνο που χρησιμοποίησε ο 27χρονος ήταν «πακιστανικό», ενώ ο δράστης ήταν σεσημασμένος και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης.
Στο Δικαστήριο παρέστη συγγενικό πρόσωπο του 28χρονου που κατηγορούνταν για απλή συνέργεια, που ανέφερε πως τον εξαπάτησε λέγοντάς του πως θα του δώσει χρήματα αν του παρέδιδε τα τραπεζικά του στοιχεία, χωρίς ο νεαρός ΑμεΑ να είναι σε θέση να αντιληφθεί πως επρόκειτο για απατεώνα. Το Δικαστήριο πείστηκε και τον έκρινε αθώο, ενώ αντίθετα καταδίκασε τον 27χρονο στην παραπάνω ποινή φυλάκισης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το