Τοπικά

Μαγνησία: Πιο λιτά τα δέματα με τρόφιμα για τους άπορους – «Γολγοθάς» η συγκέντρωσή τους από τις Ενορίες

Αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν τρόφιμα, προκειμένου να δοθούν τα απαιτούμενα δέματα στους εκατοντάδες άπορους της Μαγνησίας κάνουν αυτές τις ημέρες, κάτω από αντίξοες συνθήκες τα Σπίτια Γαλήνης, τα οποία εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες είτε είναι κλειστά είτε υπολειτουργούν.

«Προσπαθούμε να επιτελέσουμε ένα κοινωνικό έργο κεκλεισμένων των θυρών» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δαμασκηνός περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί και πρόσθεσε πως «οι ιερείς θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να δοθούν και φέτος το Πάσχα δέματα με την ίδια ποσότητα τροφίμων σε άπορους».

Οι ενορίες προγραμματίζουν από αύριο Παρασκευή να αρχίσουν τη διανομή των δεμάτων, μια φιλανθρωπική δράση που αναμένεται να κορυφωθεί τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Και αυτό το διάστημα προσπαθούν να συγκεντρώσουν τρόφιμα για να είναι όσο γίνεται πιο γεμάτα τα δέματα. Ωστόσο αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, με αποτέλεσμα από κάποιους ναούς φέτος να προσφερθούν δέματα, τα οποία θα είναι μάλλον πιο λιτά.

Ο π. Δαμασκηνός σημείωσε πως «οι ναοί εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες είναι κλειστοί. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν έσοδα σε χρήματα από τα κεριά που άναβαν οι πιστοί, ενώ με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τον φόβο της πανδημίας, δεν υπάρχουν και οι άνθρωποι που θα έρθουν στις ενορίες για να προσφέρουν τρόφιμα. Επίσης λείπουν και οι εθελόντριες που βοηθούν στην επιτέλεση του κοινωνικού έργου. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις και να βοηθήσουμε τους άπορους χωρίς να έχουμε καμία κρατική βοήθεια, αν και θα έπρεπε».

Από την πλευρά του ο π. Ιωάννης Σωτηρόπουλος από την ενορία Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας ανέφερε πως «διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς από τη μια θα πρέπει να βοηθούμε με ξηρά τροφή έκτακτες περιπτώσεις που προκύπτουν και από την άλλη να κάνουμε τον προγραμματισμό μας για τη διανομή των δεμάτων ενόψει του Πάσχα και παράλληλα να προσπαθούμε να έχουμε και ένα απόθεμα, όταν θα ανοίξουν τα Σπίτια Γαλήνης, γιατί τότε οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν».

Από τα Σπίτια Γαλήνης σιτίζονταν καθημερινά, μέχρι την εκδήλωση της πανδημίας, 1.800-2.000 άποροι.
Αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν ένα δέμα με τρόφιμα για να περάσουν κάποιες μέρες το Πάσχα. Μέχρι και πέρυσι αυτό επιτυγχανόταν με τη συνδρομή των πιστών, επαγγελματιών και βέβαια των ενοριών. Φέτος τα πράγματα ίσως να είναι διαφορετικά, ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε ενορίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το