Τοπικά

Μαγνησία: Μόνο 3 μαθητές στο σπίτι λόγω κορωνοϊού – Ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα κάνουν τηλεκπαίδευση

Τρεις περιπτώσεις μαθητών που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και διατρέχουν κίνδυνο από τον κορωνοϊό, έχουν αναφερθεί στις δύο τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους γονείς λήγει σήμερα, ενώ όπως αναφέρεται, από τις δύο διευθύνσεις, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις μαθητών για τις οποίες είναι ενήμερα τα σχολεία, και οι ίδιες θα το μάθουν σε λίγες μέρες.
Πάντως με δεδομένο ότι ο μαθητικός πληθυσμός αγγίζει τους 25.000, οι περιπτώσεις μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, και θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι, είναι σχεδόν μηδαμινές.

Πιο αναλυτικά δύο μαθητές Δημοτικού αναμένεται να κάνουν εξ’ αποστάσεως μαθήματα, καθώς ανήκουν σε ευπαθή ομάδα και δεν μπορούν να βρίσκονται στο σχολείο. Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε σχετικά πως «μέχρι στιγμής μόνο δύο παιδιά δεν προσέρχονται στο δημοτικό, γιατί ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, και πρέπει να προφυλαχτούν από τον κορωνοϊό. Η προθεσμία για την υποβολή αντίστοιχων αιτήσεων από τους γονείς, ώστε τα παιδιά τους να μην παρακολουθούν διά ζώσης μαθήματα στο σχολείο, αλλά εξ’ αποστάσεως λόγω κάποιας πάθησης, λήγει σήμερα. Μάλιστα με τη λήξη της προθεσμίας αναμένουμε και τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τη σύσταση τμημάτων τηλεκπαίδευσης, ώστε εξ’ αποστάσεως να παρακολουθήσουν τα μαθήματα».
Σε αναμονή για το πώς θα συνεισφέρουν μέσω τηλεκπαίδευσης βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί από Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που υπέβαλαν αίτηση ειδικού σκοπού, καθώς ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, και βρίσκονται στα σπίτια τους.
Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο διευθυντής κ. Χαράλαμπος Σταχτέας τόνισε πως «μέχρι στιγμής εμείς σαν Διεύθυνση έχουμε μόνο μια περίπτωση μαθητή που δεν παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο, επειδή ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Ενδέχεται όμως να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις οι οποίες θα είναι γνωστές στα σχολεία, όπου υποβάλλονται τα αιτήματα, και εμείς θα το μάθουμε λίγο αργότερα μέσω του myschool».
Στο μεταξύ συνεχείς είναι τις τελευταίες μέρες οι συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το