Τοπικά

Μαγνησία: Μείωση μέχρι και 70% της κατανάλωσης υγρών καυσίμων μέσα στη δεύτερη καραντίνα

Στους χαμένους της πανδημίας συγκαταλέγονται και οι βενζινοπώλες που είδαν την κατανάλωση να έχει πάρει την κατιούσα. Μάλιστα σε ένα χρόνο, περίπου οι τέσσερις μήνες ήταν μέσα στην καραντίνα με τη «βουτιά» στην κίνηση των καυσίμων που συνεπαγόταν αυτή η εξέλιξη. Παράλληλα και το καλοκαίρι δεν υπήρξε ο οδικός τουρισμός άλλων χρόνων για να υπάρχει κίνηση στα βενζινάδικα.

Επίσης οι περισσότερες μετακινήσεις για τον πολύ κόσμο, είναι να κάνουν τα εντελώς απαραίτητα δρομολόγια, όπως να μεταβούν σε κάποιο μάρκετ ή γιατρό. Από τη στιγμή μάλιστα που και τα σχολεία και οι άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες είναι μέσω τηλεκπαίδευσης, γίνεται σαφές πως έχουν περιοριστεί και αυτά τα καθημερινά δρομολόγια των γονέων.
Σε σχέση με την πρώτη καραντίνα, η τρέχουσα καραντίνα έχει φέρει μικρότερο πλήγμα ως προς την κατανάλωση το οποίο, όμως και πάλι είναι υψηλό.

Η πρόεδρος του συλλόγου πρατηριούχων Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου δήλωσε πως σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων σε σχέση με μια κανονική περίοδο είναι στο μείον 60-70%, όταν στην πρώτη καραντίνα η αντίστοιχη μείωση είχε αγγίξει και το 90% Βλέπουμε, δηλαδή ότι σε αυτή το απαγορευτικό υπάρχει μια μεγαλύτερη κινητικότητα των οχημάτων, καθώς έμειναν κάποιοι τομείς της οικονομίας ανοικτοί.
Και πρόσθεσε πως «από την άλλη βλέπει κανείς αυτοκίνητα να κινούνται στους δρόμους, αλλά οι καταναλώσεις που κάνουν, είναι πολύ μικρές, καθώς οι προορισμοί τους είναι εντός της πόλης, και μετά βίας εντός των περιφερειών του νομού, καθώς η μετάβαση σε άλλο νομό απαγορεύεται».

Η Κοντοχρήστου επισήμανε πως «τα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό και δύσκολα τα βγάζουν πέρα λόγω της μεγάλης μείωσης στην κατανάλωση καυσίμων. Προσπαθούμε να βιοποριστούμε και να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση».
Κάποιοι εργαζόμενοι έχουν βγει σε αναστολή προσωπικού. Ωστόσο λόγω των αναγκών, όπως η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να απασχολούν προσωπικό. Άλλωστε υπάρχουν και οι χώροι των πλυντηρίων που εξυπηρετούν το κοινό. Κάποιοι βενζινοπώλες που πληρούσαν τα κριτήρια, μπόρεσαν και εντάχθηκαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή.
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε κυρίως με τους επαγγελματίες και λιγότερο με τους υπόλοιπους καταναλωτές.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το