Τοπικά

Μαγνησία: Με πληρότητες 60% η εκκίνηση του Αυγούστου στα ξενοδοχεία

Χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι είναι μέχρι στιγμής οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας με τους ξενοδόχους να ελπίζουν ότι από το Σαββατοκύριακο που έρχεται μέχρι και τέλος του μηνός θα υπάρξει η πραγματική ανάκαμψη.
Πάντως οι ανησυχίες που είχαν εκδηλωθεί από τους ξενοδόχους εδώ και περίπου ένα 20ήμερο, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, καθώς η πορεία των πληροτήτων δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσαν.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης δήλωσε πως «προς το παρόν οι πληρότητες κινούνται στο 60%, όταν πέρυσι βρισκόμασταν στο 80%. Επίσης ο Ιούλιος, ειδικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο, έκλεισε με ένα μέσο ποσοστό πληρότητας γύρω στο 70%. Γενικότερα η κατάσταση με τις πληρότητες ήταν πέρυσι πιο αυξημένη γύρω στο 20%».

Ο ίδιος ερωτηθείς για το επόμενο διάστημα μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, ανέφερε πως «όλες οι εκτιμήσεις που έχουμε από τις προκρατήσεις, είναι ότι θα φτάσουμε τον Αύγουστο κατά μέσο όριο στο 85%. Βέβαια εμείς θα θέλαμε να είμαστε ακόμη και στο 95%. Στο τέλος γενικά θα κάνουμε το ταμείο, καθώς εκτός από τις πληρότητες, είναι και τα έσοδα των ξενοδοχείων. Οι τιμές στα ξενοδοχεία παραμένουν σταθερές παρότι το κόστος λειτουργίας τους αυξήθηκε κατά 30%».
Ο κ. Ζαφείρης επισήμανε πως η ακρίβεια με τους υψηλούς λογαριασμούς έχουν κρατήσει τους πολίτες στις πόλεις, ενώ ρόλο έχει διαδραματίσει και ο κορωνοϊός. «Έχουμε περιπτώσεις με οικογένειες που, ενώ έχουν κάνει κράτηση και ετοιμάζονται να έρθουν για διακοπές, μας τηλεφωνούν και λένε ότι κάποιο μέλος τους κόλλησε κορωνοϊό, και δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στο Πήλιο. Αυτές οι περιπτώσεις είναι δυστυχώς πολλές και έτσι χαλάνε τα σχέδια των εκδρομέων».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το 70% των επισκεπτών είναι Έλληνες που βρίσκονται στη χερσαία Μαγνησία για διακοπές. Το υπόλοιπο 30% είναι βαλκάνιοι, Γερμανοί, Γάλλοι και άλλοι. Μάλιστα και οι βαλκάνιοι τουρίστες έχουν μειωθεί φέτος λόγω της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους. Από τους Βαλκάνιους βλέπουμε ότι υπάρχει μείωση της έλευσης από τους Ρουμάνους κάτι που δεν αφορά μόνο την περιοχή της Μαγνησίας, αλλά όλη την Ελλάδα, καθώς η Ρουμανία έχει επηρεαστεί σημαντικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το