Τοπικά

Μαγνησία: Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για πειραματικά και πρότυπα

H προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες επιλογής μαθητών για την πρώτη τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου (1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας) και του Πρότυπου Γυμνασίου (2ο Γυμνάσιο Βόλου) λήγει στις 17 Ιουνίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο ψηφιακά μέσω του συνδέσμου https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι απλή και εύκολη. Η επιλογή για το πειραματικό Γυμνάσιο γίνεται με κλήρωση. Η επιλογή για το πρότυπο Γυμνάσιο πραγματοποιείται με εξετάσεις πολλαπλής επιλογής επί βασικών και πρακτικών γενικών θεμάτων γλώσσας και μαθηματικών σε ύλη που διδάχτηκε στο Δημοτικό σχολείο. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας, σημειώνει ότι ο γονέας μπορεί να υποβάλει αίτηση τόσο για το πειραματικό όσο και για το πρότυπο Γυμνάσιο, και διευκρινίζει ότι η υποβολή αίτησης δε δεσμεύει τον μαθητή να παρακολουθήσει μαθήματα στο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Τα δύο προαναφερόμενα σχολεία έχουν διακριτό χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει ο Σταχτέας, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι και τα δύο είναι επίλεκτα σχολεία που θα λειτουργήσουν στον Βόλο για πρώτη φορά από το ερχόμενο σχολικό έτος, δε χαρακτηρίζονται από ένταση εργασίας, προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες, και στοχεύουν στην υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στην ανάπτυξη συνεργασιών με την τοπική πανεπιστημιακή κοινότητα, στην ανάδειξη του σχολείου ως συνδετικού κρίκου μεταξύ της ραγδαίας εξελισσόμενης επιστημονικής γνώσης και της κοινωνίας, και στη διάχυση καλών πρακτικών σε όλο το σχολικό δίκτυο της χώρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το