Τοπικά

Μαγνησία: Κινητικότητα με παραγγελίες στα κρεοπωλεία – Αύξηση τιμών σε αρνί, κατσίκι και μοσχάρι

 

Αυξημένη τουλάχιστον κατά δύο ευρώ είναι φέτος η τιμή πώλησης του αρνιού λόγω των εξαγωγών προς Ιταλία αλλά και της ακρίβειας στις ζωοτροφές. Οι καταναλωτές θα αγοράσουν φέτος ακριβότερα τόσο το κατσίκι όσο και το μοσχάρι με τις τιμές να βάζουν «φωτιά» στο κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Χθες τα κρεοπωλεία ήταν ανοικτά και οι κρεοπώλες έκαναν τις προετοιμασίες τους ενόψει της τελευταίας εβδομάδας προ των Χριστουγέννων που διανύουμε τώρα. Η αγοραστική κίνηση, όπως είναι φυσικό, αναμένεται να κορυφωθεί και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες παραγγελίες για τα κρέατα που θέλει τα κάθε νοικοκυριό.
Φέτος οι συναθροίσεις στα σπίτια θα επανέλθουν, καθώς δεν υπάρχει καραντίνα και απαγόρευση μετακινήσεων, γεγονός που αναβαθμίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών Μαγνησίας κ. Αντώνης Κανελλόπουλος δήλωσε πως «σήμερα Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η προμήθεια με κρέατα των παραδοσιακών κρεοπωλείων και θα υπάρχει πλήρης επάρκεια για την κάλυψη των αναγκών. Και ευχόμαστε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει τα παραδοσιακά κρεοπωλεία. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες και θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες».
Αναφερόμενος στις τιμές των κρεάτων είπε πως «η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις στις ζωοτροφές και την ενέργεια έχουν συμπαρασύρει τις τιμές προς τα πάνω. Στο χοιρινό δεν έχουμε μεταβολές και η τιμή του κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα δηλαδή 4-7 ευρώ. Στο κοτόπουλο θα έχουμε μια αύξηση γύρω στο 5% και η τιμή στο κιλό κυμαίνεται γενικά γύρω στα 4 ευρώ η ανώτερη. Στη γαλοπούλα η τιμή της θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα και ίσως να υπάρξει μια αύξηση 3-5%. Στη γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής που πωλούν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, η τιμή στο κιλό έχει γύρω στα 9 ευρώ το κιλό. Στο μοσχάρι έχουμε μια αύξηση της τιμής γύρω στα 10 ευρώ και από τα δέκα ευρώ που πωλούταν πέρυσι, φέτος θα είναι στα έντεκα ευρώ.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις θα είναι στο αρνί και το κατσίκι. Πέρυσι το ένα κιλό αρνί κόστιζε δέκα ευρώ και φέτος θα είναι γύρω στα 12-12,5 ευρώ. Αυτό οφείλεται και στις εξαγωγές αρνιών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα προς Ιταλία, αλλά και στην ακρίβεια. Επίσης το ένα κιλό κατσίκι θα έχει 13-14 ευρώ από έντεκα ευρώ που πωλούταν πέρυσι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το