Κατηγορίες: Τοπικά

Μαγνησία: Εκτονώνεται το κύμα γρίπης – Μικρότερη προσέλευση περιστατικών στο Νοσοκομείο “Θ”

Ενδείξεις ότι σταδιακά εκτονώνεται το κύμα γρίπης το οποίο είχε ταλαιπωρήσει χιλιάδες Βολιώτες εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, έχουν πλέον οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς η ροή περιστατικών τόσο στα Επείγοντα όσο και στις Παθολογικές Κλινικές έχει μειωθεί.
Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται από τους γιατρούς ότι τα περιστατικά με συμπτώματα γρίπης, όπως πυρετός, βήχας, καταρροή, είναι λιγότερα σε σχέση με πριν δεκαπέντε ημέρες. Αυτό φαίνεται τόσο στα Επείγοντα όσο και στις δύο Παθολογικές Κλινικές, όπου στα περιστατικά που νοσηλεύονται δεν μονοπωλούν οι λοιμώξεις αναπνευστικού, αλλά υπάρχουν και τα εγκεφαλικά και άλλα.
Όπως αναφέρει γιατρός από την Παθολογική Κλινική «φαίνεται εδώ και μια εβδομάδα ότι εκτονώνεται το κύμα γρίπης που είχε επικρατήσει το προηγούμενο διάστημα. Το βλέπουμε, πρώτον από τις Παθολογικές Κλινικές, όπου πλέον δεν υπάρχει αυτό το «μπούκωμα» με την έλευση ασθενών που μας υποχρέωνε να κάνουμε και διασπορά νοσηλευομένων σε άλλες Κλινικές, ενώ η πληρότητα είναι στα συνήθη επίπεδα και με τη ευρύτερη ποικιλία αιτιών, δηλαδή εκτός από τις λοιμώξεις αναπνευστικού, υπάρχουν και τα περιστατικά με εγκεφαλικά και άλλα. Ένα δεύτερο σημείο είναι ότι πλέον και οι εφημερίες που κάνουν οι γιατροί στα Παθολογικά Τμήματα των Επειγόντων είναι πιο ήρεμες, χωρίς μεγάλη ροή περιστατικών με συμπτώματα γρίπης».
Οι γιατροί επισημαίνουν πως πέρυσι η γρίπη είχε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, δηλαδή ξεκίνησε πριν τα Χριστούγεννα και συνεχίστηκε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αντιθέτως φέτος το κύμα γρίπης εκδηλώθηκε ουσιαστικά από τα μέσα Ιανουαρίου και κινήθηκε με ιδιαίτερη ένταση για ένα μήνα.
Οι καλές καιρικές συνθήκες με την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία έχουν παίξει ρόλο στην εκτόνωση του κύματος γρίπης, όπως και το γεγονός ότι μπορεί να νόσησε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και πλέον να μην επεκτείνεται άλλο.
Ωστόσο οι γιατροί προειδοποιούν και συστήνουν στους πολίτες να συνεχίσουν να προφυλάσσονται και να λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, καθώς το κύμα γρίπης μπορεί να εκτονώθηκε, αλλά δεν εξαφανίστηκε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πλούσιο το πρόγραμμα στην «Εξωραϊστική»

  Συνεχίζεται το πρόγραμμα στην «Εξωραϊστική» (Δημητριάδος 263, τηλ. 2421030303), στον θερινό κινηματογράφο του Βόλου.…

28 Μαΐου 2024

Ανατροπή στην επίθεση με μαχαίρι – Αυτοτραυματίστηκε η 57χρονη, λέει ο ιατροδικαστής

Με σοβαρό τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιά νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο από χθες το βράδυ…

28 Μαΐου 2024

Στη δημοτική επιτροπή ο καθορισμός τιμής των εισιτηρίων για το Μουσείο της Αργούς

  Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, την Τετάρτη 29 Μαΐου, θα ληφθεί…

28 Μαΐου 2024

Πάπας Φραγκίσκος: Σάλος μετά από τοποθέτηση για τους γκέι στην καθολική εκκλησία – Έχουμε ήδη αρκετούς από αυτούς

Αίσθηση προκάλεσε στην ιταλία ο υβριστικός όρος που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε…

28 Μαΐου 2024

Σε εξέλιξη διακομιδή 3χρονου κοριτσιού με δύσπνοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται διακομιδή 3χρονου κοριτσιού από την Σκόπελο με κρίση άσθματος - δύσπνοια Με…

28 Μαΐου 2024

Τι συζητήθηκε για τα κτίρια της Πυροσβεστικής και του Δικαστικού Μεγάρου στο δημαρχείο Βόλου

Εγκαινιάζεται την άλλη εβδομάδα η γέφυρα της Άλλης Μεριάς, ενώ ξεκινάνε και οι εργασίες, καθώς…

28 Μαΐου 2024