Τοπικά

Μαγνησία:Χωρίς τηλεκπαίδευση έμειναν τα σχολεία

 

Κλειστά και χωρίς τηλεκπαίδευση ήταν χθες τα σχολεία στη Μαγνησία, καθώς το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε προχθές το βράδυ πως όσες σχολικές μονάδες δεν λειτουργούσαν με απόφαση των Δήμων εξαιτίας της κακοκαιρίας, δεν θα προέβαιναν ούτε στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Ο λόγος σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς παράγοντες ήταν πως στην Αθήνα οι δημόσιες υπηρεσίες ήταν χθες κλειστές, επομένως δεν θα ήταν και εύκολο να υποστηριχθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας όλο το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης.
Προσέθεταν μάλιστα πως προχθές Δευτέρα που διεξήχθη σε όλα τα σχολεία η τηλεκπαίδευση, αυτή έγινε ομαλά με ελάχιστες περιπτώσεις προβλημάτων στη συνδεσιμότητα με το διαδίκτυο.
Σήμερα τα σχολεία στον Δήμο Βόλου θα λειτουργήσουν κανονικά. Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου, μετά και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, σήμερα Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή ευθύνης του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω παγετού, τα σχολεία στην Πορταριά.
Από τον Δήμο εστάλη έγγραφο στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να ενημερώσουν άμεσα, αν οι εξωτερικοί χώροι των διδακτηρίων (αυλές και είσοδοι) είναι καθαροί από χιόνι ή πάγο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στη σημερινή λειτουργία των σχολείων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος ανέφερε πως «χθες διευθυντές μετέβηκαν στις σχολικές μονάδες για να καθαρίσουν τους αύλειους χώρους και να ρίξουν αλάτι. Τα σχολεία ήταν κλειστά, αλλά δεν έγινε και τηλεκπαίδευση, μετά από ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας προχθές αργά το βράδυ».
Ωστόσο σε αρκετούς περιφερειακούς δήμους, όπως Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου, και σήμερα τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.
Οι βασικοί λόγοι είναι δύο, αφενός ο παγετός, αφετέρου η διατήρηση του χιονιού σε διάφορα σημεία, όπως στα ορεινά χωριά.
Ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας ανέφερε πως «αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για ακόμη μια μέρα, γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά θα μπορέσουν να μεταβούν με ασφάλεια στις σχολικές μονάδες. Έχει χιονίσει αρκετά στη Σκιάθο και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας».
Πάντως και σήμερα στα σχολεία που θα είναι κλειστά, επίσης δεν θα διεξαχθεί τηλεκπαίδευση.
Όπως αναφέρθηκε από το υπουργείο Παιδείας «λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 26.1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το