Τοπικά

Μαγνησία:Απλήρωτοι δύο μήνες πολλοί εποχιακοί εργαζόμενοι

 

Πέντε μήνες μετά τις πλημμύρες στη Μαγνησία και ακόμη υπάρχουν εργαζόμενοι επιχειρήσεων οι οποίοι δεν κατάφεραν να λάβουν χρήματα σε εκείνο το πολύ δύσκολο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου που η τοπική οικονομία είχε παραλύσει.
Ακόμη και τώρα υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να ρυθμιστούν, καθώς οι εργαζόμενοι έμειναν στο κενό.
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου επαναφέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα σημειώνοντας πως πρέπει επιτέλους οι εργαζόμενοι που για διάφορους λόγους οι επιχειρήσεις τους δεν λειτούργησαν εκείνη την περίοδο, να πληρωθούν με κάποιο τρόπο.
Το πρόβλημα επικεντρώνεται περισσότερο όχι τόσο στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές και τις δήλωσαν, ενώ μπήκαν και σε καθεστώς αναστολής, αλλά σε πολλές άλλες επίσης οι οποίες είχαν έμμεση απώλεια τζίρου λόγω μη προσβασιμότητας, διακοπής της υδροδότησης και άλλων αστάθμητων παραγόντων.
Και το επίκεντρο είναι σε επιχειρήσεις της εστίασης, τουριστικών καταλυμάτων και άλλων κλάδων. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος τόνισε πως το Σεπτέμβριο λειτουργούσαν πολλές εποχιακές επιχειρήσεις αλλά και άλλες επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να μην υπέστησαν ζημιές, όμως ουσιαστικά κατέβασαν ρολά, αφού δρόμοι για να μεταβούν εκεί οι επισκέπτες είχαν καταστραφεί και η πρόσβαση ήταν αδύνατη. Αυτές οι επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για να βάλουν σε αναστολή τους εργαζόμενούς τους, αλλά δεν μπόρεσαν. Αυτοί οι εργαζόμενοι έχασαν ουσιαστικά δύο μηνιάτικα από τις κλειστές επιχειρήσεις που δούλευαν. Και από τη μια δεν έλαβαν το ποσό της αναστολής και από την άλλη δεν ξέρουμε και αν πληρώθηκαν από τους εργοδότες τους. Το ίδιο ισχύει και για επιχειρήσεις που είχαν προβλήματα από τη διακοπή της υδροδότησης και άλλων δυσκολιών που προέκυψαν. Εμάς μας ενδιαφέρει οι εργαζόμενοι να πληρωθούν για αυτούς τους δύο μήνες. Και το κράτος μέσω της «Εργάνης» μπορεί να το διαπιστώσει. Είναι άδικο εποχιακοί εργαζόμενοι να έχασαν τους δύο μήνες και να μην έχουν πληρωθεί, όταν είναι γνωστό ότι οι υποχρεώσεις για όλους είναι πολύ αυξημένες».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκδήλωση μνήμης στο προαύλιο του Αγίου Βασιλείου Βόλου – Της συνοικίας «και κοντυλιά δεν έγραψα δίχως ν’ αναστενάξω…»

  Στον Άγιο Βασίλειο, τη μεγάλη συνοικία της πόλης, η οποία δέχτηκε ένα ακόμη κύμα…

29 Μαΐου 2024

Εντυπωσίασαν τα παιδιά του ΝΟΒΑ στο Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων

Στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων και τα παιδιά…

29 Μαΐου 2024

ΑΠΟΒ: Γενική Συνέλευση στις 14 Ιουνίου

Τα μέλη της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου (Α.ΠΟ.Β.) καλούνται στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, που θα…

29 Μαΐου 2024

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο 23χρονος Λαρισαίος που έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο 23χρονος που προχθές το βράδυ έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου…

29 Μαΐου 2024

Αυτός είναι ο άντρας που σκοτώθηκε χθες σε τροχαίο έξω από τα Φάρσαλα

Νεκρός είναι ο Αναστάσιος Σπέντζος, μετά από τροχαίο που σημειώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στους…

29 Μαΐου 2024

Σήμερα στον Εισαγγελέα ο 53χρονος για το επεισόδιο στο Μ. Περιβολάκι

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 53χρονος που συνελήφθη χθες βράδυ για πρόκληση σωματικών…

29 Μαΐου 2024