Τοπικά

Μαγνησία: Αγρότες χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα λόγω… ΕΦΚΑ

Σοβαρά προβλήματα και σε μεγάλο αριθμό αγροτών και κτηνοτρόφων της Μαγνησίας έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η αδυναμία πρόσβασης στις διαδικτυακές εφαρμογές και υπηρεσίες Αγροτών ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) λόγω τεχνικής βλάβης σε ηλεκτρονικά συστήματα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας. Οι διαμαρτυρίες εστιάζονται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και να αγοράσουν ζωοτροφές, ενώ ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή του ζητεί την κατανόηση των ασφαλισμένων.
Όπως επισημαίνουν αγρότες της Μαγνησίας τόσο από την περιοχή του Αλμυρού όσο και του Βελεστίνου «πολλοί συνάδελφοί τους βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, επειδή ο ΕΦΚΑ λόγω των «τεχνικών προβλημάτων» δεν μπορεί να εκδώσει ασφαλιστική ενημερότητα».
Η προαναφερόμενη κατάσταση εδώ και ημέρες δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, καθώς από τη μια δεν μπορούν να εισπράξουν από την τράπεζα τα χρήματα που έχουν καταθέσει έμποροι από την πώληση σιτηρών και από την άλλη δεν υπάρχει δυνατότητα να αγοράσουν με κάρτα τις ζωοτροφές, ειδικά αυτή την περίοδο που οι τιμές θεωρούνται χαμηλές.

Παράλληλα, η έλλειψη ασφαλιστικής ενημερότητας στερεί από πολλούς αγρότες της δυνατότητα να ενταχθούν σε προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν προκηρυχθεί και «τρέχουν» αυτή την περίοδο.
Από την πλευρά του ο ΕΦΚΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το πρόβλημα που έχει προκύψει, αναφέρει τα εξής: «Λόγω τεχνικής βλάβης σε ηλεκτρονικά συστήματα, οι διαδικτυακές εφαρμογές και υπηρεσίες Αγροτών ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες σε Ασφαλισμένους, Συνταξιούχους και Ανταποκριτές.
Αμέσως μόλις αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα, θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι με νεότερη ανακοίνωση. Η βλάβη προκλήθηκε μετά από διακοπή ρεύματος, λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ.

Οι μηχανογραφικές υπηρεσίες εργάζονται συστηματικά για να ξεπεραστεί η βλάβη και να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Ο ΕΦΚΑ ζητάει την κατανόηση ασφαλισμένων και ανταποκριτών για την ταλαιπωρία».
Να αναφερθεί ότι προχθές Τετάρτη το σύστημα απλά άφηνε να γίνει από τους ασφαλισμένους αγρότες η εισαγωγή των κωδικών, αλλά στη συνέχεια «μπλόκαρε».
Από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Ηλ. Ιωάννου τόνισε πως «το πρόβλημα είναι σοβαρό και αρκετοί αγρότες από τη Μαγνησία προστρέχουν στους λογιστές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού το σύστημα δεν λειτουργεί. Πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, καθώς χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα τα χέρια των αγροτών είναι δεμένα» προσέθεσε.
«Σοβαρό» χαρακτήρισε το πρόβλημα και ο αγροτοσυνδικαλιστής από τον Αλμυρό Χρ. Πάντζιος, επισημαίνοντας πως «ευτυχώς που πολλοί αγρότες είχαν εκδώσει ασφαλιστική ενημερότητα για δυο και τρεις μήνες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το