Τοπικά

Μαγνησία:70% οι πληρότητες ενόψει γιορτών

 

Στο 70% ανέρχονται πλέον οι πληρότητες στη Μαγνησία ενόψει των Χριστουγέννων με την τάση να είναι αυξητική, καθώς οι ξενοδόχοι ελπίζουν και στους επισκέπτες που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να έρθουν στην περιοχή μας.

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του τετραήμερου του Χριστουγέννων και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες με την ελπίδα πάντοτε ότι οι εσωτερικοί τουρίστες θα επιλέξουν τον Βόλο και το Πήλιο.
Μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και τις εικόνες καταστροφής που «ταξίδεψαν» παντού προκαλώντας αρνητικό αντίκτυπο, ακολούθησε μια πολύ δύσκολη περίοδος για τον τουριστικό κλάδο ο οποίος υπολειτουργούσε.
Οι ξενοδόχοι με μεγάλη προσπάθεια επαναλειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, έχουν αποκαταστήσει τις ζημιές και έχουν δημιουργήσει ένα όμορφο γιορτινό κλίμα. Στόχος είναι με τα Χριστούγεννα να μπορέσει η Μαγνησία να ενταχθεί ξανά στον τουριστικό χάρτη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του Νομού για το τετραήμερο των Χριστουγέννων είναι κοντά στο 70% ως μέσος όρος. Ο Βόλος και οι γύρω προορισμοί ίσως και να αγγίζουν το 90%. «Βέβαια ελπίζουμε και στους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, ώστε τα ποσοστά με τις πληρότητες να ξεπεράσουν το 70%. Φαίνεται γενικά ότι αλλάζει το κλίμα και οι επισκέπτες να επιστρέφουν στον Νομό. Βέβαια και εμείς ως Ένωση Ξενοδόχων, αλλά και το Επιμελητήριο και ο Δήμος κάνουμε μια πολύ καλή καμπάνια για την προβολή του τόπου μας».
Συμπλήρωσε δε πως τα ξενοδοχεία που λειτουργούν συνήθως τον χειμώνα, έχουν ανοίξει σχεδόν όλα.
Σημειώνεται πως φέτος τα Χριστούγεννα πέφτουν σε ένα υπέροχο τετραήμερο από Σάββατο μέχρι και Τρίτη, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία ξεκούρασης για τον εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Στο Ανατολικό Πήλιο

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης Ζαγοράς -Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος ανέφερε πως κατά μέσο όρο οι πληρότητες βρίσκονται στο 40%, όταν άλλες χρονιές τέτοια περίοδο ήταν στο 70-80%. «Ελπίζουμε σε αύξηση των ποσοστών στο διάστημα που απομένει. Οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν καταβάλλει μόνοι τους προσπάθειες, χωρίς ουσιαστική στήριξη από το κράτος, για την αρμονική λειτουργία των επιχειρήσεών τους».
Πάντως το πλήγμα για τον τουρισμό στη Μαγνησία ήταν έντονο το προηγούμενο και σε άλλα δύο επίπεδα, τον συνεδριακό τουρισμό, όπου ακυρώθηκαν πολλά συνέδρια, αλλά και στις μαθητικές εκδρομές που ελάχιστες έγιναν στην περιοχή μας από άλλους Νομούς.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Ι. Παππά

Συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Ι. Παππά και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής…

16 Δεκεμβρίου 2023

“Το ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ της Ε1’ ξαναχτυπά!” (Νέο video 1ου Δημ. Σχολείου Αγριάς)

Η διαφορετική προσέγγιση στην διδασκαλία είναι το μέλημα όλων των εκπαιδευτικών ...αν μπορείς αυτό να…

16 Δεκεμβρίου 2023

Μουσικό αφιέρωμα του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας στον Μάνο Χατζιδάκη για τα 30 χρόνια από τον θάνατό του

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας, αφιερώνει τη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωσή του: «με την Ελλάδα Καραβοκύρη…»…

16 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη βραδιά στα Καλά Νερά

  Ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου διοργανώνει χoροεσπερίδα ανήμερα των Χριστουγέννων, Δευτέρα…

16 Δεκεμβρίου 2023

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ρήγα Φεραίου

  Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και οι Κοινωνικές δομές στηρίζοντας τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά…

16 Δεκεμβρίου 2023

Οργή στο Ισραήλ για τον θάνατο τριών ομήρων από λάθος του στρατού: Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν…

16 Δεκεμβρίου 2023