Τοπικά

Μαγνησία:4% των εκπαιδευτικών Α’Βάθμιας νόσησαν την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας σχολείων

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, στα γραφεία της Α’ Βάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ασφαλή για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Αυτό που ζητάμε είναι να καταργηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για το 50+1 για να κλείσει ένα τμήμα. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι, εάν περιμένουμε να νοσήσουν οι μισοί μαθητές σε ένα τμήμα, τότε θα μιλάμε για διασπορά του ιού κι όχι για πρόληψη. Επίσης, θα πρέπει να αραιώσουν τα τμήματα. Δεν γίνεται να υπάρχουν τμήματα με 20 μαθητές. Σε κάθε τμήμα θα πρέπει να υπάρχουν 15 μαθητές».

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μούσιο, οι εκπαιδευτικοί, έχουν υποδείξει συγκεκριμένες αίθουσες που υπάρχουν και στον Δήμο Βόλου και στην περιφέρεια για να αραιώσουν οι μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί θέτουν και το θέμα με τις προσλήψεις, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μούσιος «Δεν δεχόμαστε την ελαχιστοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την πρόσληψη τριμηνιτών εκπαιδευτικών. Όσοι προσληφθούν θα πρέπει να προσλαμβάνονται μέχρι το τέλος σχολικής χρονιάς και να δοθούν άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς που έχουν μικρά παιδιά και νοσούν για να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, την πρώτη βδομάδα, λειτουργίας των σχολείων έχουν νοσήσει 218 μαθητές και 61 εκπαιδευτικοί, δηλαδή, έχει νοσήσει το 4% των εκπαιδευτικών και το 1,6% των μαθητών. «Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, έτσι ώστε οι νοσούντες εκπαιδευτικοί να μένουν σπίτι και να μην χάνουν οι μαθητές μαθήματα κι αυτό ζητάμε να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίοι μετά, θα μπορούν να καλύψουν τους μαθητές στα μαθησιακά κενά» σημείωσε ο πρόεδρος των δασκάλων.
Επίσης, επεσήμανε ότι παρατηρούνται «αρρυθμίες» στις σχολικές μονάδες, τμήματα που δεν έχουν εκπαιδευτικούς υπολειτουργούν και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αναστολές τμημάτων ολοημέρων σχολείων.
Σχολιάζοντας τους τριμηνίτες εκπαιδευτικούς που ανακοινώθηκαν για τη Μαγνησία, τρεις δάσκαλοι κι ένας νηπιαγωγός, από τους 35 που είχαν ζητηθεί, ο κ. Μούσιος δήλωσε ότι «Εμείς λέμε ότι πρέπει να προσλαμβάνονται όσοι εκπαιδευτικοί νοσούν για να μην χάνονται μαθήματα. Με τον αριθμό αυτό που ανακοινώθηκε, πολύ δύσκολο να αναλάβουν και θα υπάρχουν προβλήματα. Θα πρέπει οι προσλήψεις να είναι μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς».

Η Λίλα Πέτρου, μέλος του Δ.Σ. , δήλωσε ότι «οι εκπαιδευτικοί ζητάμε τα σχολεία ανοιχτά, αλλά με μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας. Ζητάμε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού. Θέλουμε να δημιουργηθούν κι άλλα τμήματα για να κάνουμε καλύτερα το μάθημα κι όχι μόνο τώρα με τον κορωνοϊό. Να δίνονται χρήματα στην υγεία και παιδεία κι όχι στους επιχειρηματίες ή για πολεμικές επιχειρήσεις. Θέλουμε μια κοινωνία που να σέβεται όλα τα μέλη της».

Την ανάγκη για τακτικές δειγματοληψίες σε σχολεία ειδικής αγωγής, τόνισε η Χρυσούλα Καρμπά πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας. Η κ. Καρμπά, περιέγραψε τις ιδιαιτερότητες που έχουν στη λειτουργία τους τα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς τα παιδιά δεν φορούν μάσκα και οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους και πρότεινε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πηγαίνει δύο φορές την εβδομάδα στα σχολεία ειδικής αγωγής και να κάνει δειγματοληψίες σε εκπαιδευτικούς και παιδιά, κάτι το οποίο είναι υλοποιήσιμο κι όχι ουτοπικό.
Από την πλευρά του ο διευθυντής Α’Βάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος, άκουσε τους εκπαιδευτικούς, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για τον αγώνα που κάνουν, ενώ όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανέφερε ότι εφαρμόζεται ότι ισχύει κι ότι έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο, ενώ για τις προσλήψεις τριμηνιτών, σημείωσε ότι αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος και δίνεται η δυνατότητα μετακίνησής τους από σχολείο σε σχολείο με απόφαση διευθυντή.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το