Τοπικά

Μαγνησία:310 «νικητές» κατά του παιδικού καρκίνου

 

Στους 310 περίπου ανέρχονται τα παιδιά και οι έφηβοι από τη Μαγνησία που εδώ και 38 χρόνια προσβλήθηκαν από τον καρκίνο και κατάφεραν να βγουν νικητές προοδεύοντας πλέον τη ζωή τους. Κάθε χρόνο στον νομό καταγράφονται τρεις διαγνώσεις παιδικού καρκίνου, ενώ πίσω από μια διάγνωση κρύβονται το σοκ και η αγωνία των γονέων που καλούνται να διαχειριστούν αυτή την έκτακτη κατάσταση.
Χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου και σε αυτό το πλαίσιο στον Βόλο πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις για τη στήριξη της Φλόγας, του συλλόγου γονέων παιδιών με καρκίνο που εδώ και 41 χρόνια έχει προσφέρει τεράστιο υλικό, ηθικό και ψυχολογικό έργο.
Στον αύλειο χώρο του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου και ΓΕΛ Βόλου βρέθηκε χθες η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας, στο πλαίσιο όμορφης πρωτοβουλίας των δύο σχολείων για να στείλουν μηνύματα ευαισθησίας στους μαθητές. Και στην αιμοδοσία συμμετείχαν αρκετοί καθηγητές αλλά και γονείς.
Η πρόεδρος της «Φλόγας» Μαγνησίας κ. Ντίνα Τριανταφύλλου είναι μία από τις μητέρες που αγωνίστηκε για το παιδί της το οποίο προσβλήθηκε από καρκίνο πριν αρκετά χρόνια. Και ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει να προσφέρει για τη Φλόγα στεκόμενη στο πλευρό και πολλών άλλων οικογενειών που ακολούθησαν με το ίδιο πρόβλημα.
Η ίδια τόνισε πως στα 38 χρόνια που δραστηριοποιείται στη «Φλόγα» έχουν καταγραφεί 310 περιστατικά παιδικού καρκίνου στη Μαγνησία. Είναι πλέον ενήλικες που βγήκαν νικητές από τη μάχη που έδωσαν με τον καρκίνο, τους βρίσκουμε έξω και βλέπουμε την επαγγελματική και οικογενειακή τους πρόοδο. Άλλοι είναι 37 ετών, άλλοι 45 ετών, που έχουν εξελίξει τη ζωή τους. Μπόρεσαν με θάρρος και δύναμη να βγουν νικητές. Άλλωστε η ζωή μας δείχνει κάποιες φορές και το σκληρό της πρόσωπο. Κάθε χρόνο στη Μαγνησία καταγράφονται τρεις διαγνώσεις παιδικού καρκίνου».
Στο μήνυμά της για τους γονείς που δίνουν τώρα τον αγώνα κατά του καρκίνου των παιδιών τους η κ. Τριανταφύλλου είπε ότι πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να κρατούν μέσα τους τη δύναμη ότι θα βγουν από τα πολύ δύσκολα. Σχεδόν πέντε στα πέντε παιδιά που νοσούν από καρκίνο, κερδίζουν την υγεία τους και το ποσοστό συνεχώς αυξάνεται με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Εθελοντική
αιμοδοσία

Η διευθύντρια του 2ου πρότυπου Γυμνασίου Βόλου κ. Σοφία Κανταράκη επισήμανε πως «με δράσεις οφείλουμε να στηρίζουμε θεσμούς και συλλόγους, όπως η Φλόγα. Η όλη δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία του γυμναστή του γυμνασίου κ. Πετσιμέρη ο οποίος διοργάνωσε ομιλίες για την εθελοντική αιμοδοσία, ενώ στο σχολείο ήρθε και η παιδίατρος κ. Οικονόμοι που ενημέρωσε τους μαθητές για τον παιδικό καρκίνο. Υπάρχει ανάγκη για καλλιέργεια της αιμοδοσιακής συνείδησης. Και στην αιμοδοσία συμμετείχαν καθηγητές, γονείς και άλλοι».


Από την πλευρά του ο διευθυντής του 2ου πρότυπου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Σπανόπουλος ανέφερε πως η αιμοδοσία για τη Φλόγα έγινε από τα τρία συστεγαζόμενα σχολεία, 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο και ΓΕΛ, και το εσπερινό ΓΕΛ Βόλου, με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού τους ρόλου. Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους, αλλά και στον σύλλογο «Φλόγα» που στηρίζει τα παιδιατρικά νοσοκομεία, ενισχύει την έρευνα για τον καρκίνο. Και εμείς προσφέρουμε τη στήριξή μας σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Παγκοσμίου…

16 Φεβρουαρίου 2024

Βαρυποινίτης απέδρασε από το νοσοκομείο Λάρισας αλλά συνελήφθη

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, δραπέτευσε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας…

16 Φεβρουαρίου 2024

39χρονος σκότωσε τη σύντροφό του με πιστόλι στο Ηράκλειο

Νεκρή από τα χέρια του συντρόφου της έπεσε μία γυναίκα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα…

16 Φεβρουαρίου 2024

Γάμος ομοφύλων: Δημοσιεύθηκε η πρώτη αγγελία για τελετή στην Ελλάδα

Η πρώτη αγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε το πρωί της Παρασκευής, λίγες…

16 Φεβρουαρίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΡΙΑΣ ΚΩΣΤΙΜΠΑ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας, αδελφής, γιαγιάς και…

16 Φεβρουαρίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΠΠΑ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο της λατρευτής μας μητέρας, αδελφής και θείας…

16 Φεβρουαρίου 2024