Πολιτισμός

«Η μαγεία των Μιούζικαλς» στον Βόλο

Μια εντυπωσιακή μουσική παράσταση, ιδιαίτερης ποιότητας και αισθητικής, διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 9.00 το βράδυ, στο Θερινό Θέατρο Βόλου, με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού για τη στήριξη, αλλά και για τα 80 χρόνια λειτουργίας, της ΕΛΕΠΑΠ.
Πρόκειται για μια σπάνια συναυλία – σταθμό, με τίτλο «Η μαγεία των Μιούζικαλς», όπου η Μπάντα ΓΕΝ (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πλωτάρχης (ΠΝ) κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος), σε πλήρη σύνθεση, θα παρουσιάσει τα ωραιότερα τραγούδια που έχουν διαμορφώσει το διεθνές, αλλά και Ελληνικό Μιούζικαλ, στην οποία συμμετέχουν σπουδαίοι ερμηνευτές της Λυρικής Σκηνής (τενόρος Λυρικής Σκηνής Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, υψίφωνος Ευδοκία Μωϋσίδου, αλλά και πολλοί άλλοι), με πρόζα, εικόνες, χορογραφίες, βιντεοπροβολές και πρωτότυπα κείμενα, ενώ η συμβολική τιμή του Κουπονιού Ενίσχυσης της ΕΛΕΠΑΠ είναι μόνο 5 ευρώ.
Στην εκδήλωση συμπράττει με τη Μπάντα ΓΕΝ και συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Νίκο Χιώτογλου.
Τα κείμενα έχει γράψει ο Θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Κώστας Παπαπέτρος, την εκδήλωση παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Κυρατσούδη και Δημήτρης Νάνος, τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Βάσω Τηλιοπούλου και η Chorus Line, ενώ τις βιντεοπροβολές η ομάδα Οπτικοακουστικών Μέσων του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».
Θα ακουστούν παγκόσμιες επιτυχίες από τα musicals «West Side Story», Mary Poppins», «Mamma Mia», «Chicago», «Χορεύοντας στη βροχή», «Cabaret» και φυσικά οι μεγαλύτερες επιτυχίες Ελλήνων συνθετών που διαμόρφωσαν το Ελληνικό Μιούζικαλ.

Μια μεγάλη αγκαλιά για την ΕΛΕΠΑΠ  στα 80 χρόνια λειτουργίας
Όπως δηλώνουν ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» κ. Κων. Σκριάπας και η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου κ. Πέπη Παπανδρέου, η μεγάλη εκδήλωση του Ναυτικού και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στον Βόλο, θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη για τη στήριξη ενός σπουδαίου εθελοντικού Φορέα, της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου ,αφού όλα τα έσοδα θα στηρίξουν το θεραπευτικό έργο του Ιδρύματος στα παιδιά με αναπηρία. Σημειώνεται ότι η ΕΛΕΠΑΠ επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της κοινωνίας και χρειάζεται την ουσιαστική στήριξη όλων και αυτό καλείται να το αποδείξει όλη η κοινωνία του Βόλου. Είναι μια συνεργασία η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η φήμη της απλώνεται σε όλο τον κόσμο
Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί – όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο, αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας – και μέσα από την τέχνη – βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.
Είναι η μοναδική Μπάντα που συμμετείχε και στις δύο Ολυμπιάδες που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα (1996 και 2004) και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, ως επίσημη καλεσμένη με τεράστια φήμη.
Οι φετινές μεγάλες συναυλίες, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς και στις οποίες η Μπάντα συνεργάζεται για πολλοστή φορά με το παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», θα έχουν θεματολογία τη «Μαγεία των Μιούζικαλς», Ελληνικού και ξένου, στις καλύτερες στιγμές τους, ενώ η Μπάντα του Ναυτικού θα αποτελείται από 35 μουσικούς και εξαιρετικούς ερμηνευτές – σολίστες της Λυρικής Σκηνής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Τσιλιμπάρη Γεώργιου – πλωτάρχη ΠΝ, που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται η καλύτερη μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το