Πολιτισμός

Μάγεψε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Μάγεψε για μια ακόμη φορά το κοινό του Βόλου η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στη χθεσινή συναυλία με τίτλο «Η μαγεία των Μιούζικαλς», στο κατάμεστο από κόσμο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η εντυπωσιακή μουσική παράσταση ήταν αφιερωμένη στη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, για τα 80 χρόνια λειτουργίας της, καθώς τα έσοδα δόθηκαν για αυτό τον σκοπό. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Μπάντα ΓΕΝ, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον πλωτάρχη (ΠΝ) κ. Τσιλιμπάρη Γεώργιο, σε πλήρη σύνθεση, παρουσίασε τα ωραιότερα τραγούδια που έχουν διαμορφώσει το διεθνές, αλλά και το ελληνικό μιούζικαλ. Συμμετείχαν σπουδαίοι ερμηνευτές της Λυρικής Σκηνής (τενόρος Λυρικής Σκηνής Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, υψίφωνος Ευδοκία Μωυσίδου, αλλά και πολλοί άλλοι), με πρόζα, εικόνες, χορογραφίες, βιντεοπροβολές και πρωτότυπα κείμενα.

Κατάμεστο από κόσμο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Στην εκδήλωση συνέπραξε με την Μπάντα ΓΕΝ και συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Νίκο Χιώτογλου.
Τα κείμενα έχει γράψει ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Κώστας Παπαπέτρος, ενώ την εκδήλωση παρουσίασαν οι ηθοποιοί Δήμητρα Κυρατσούδη και Δημήτρης Νάνος, τις χορογραφίες είχε αναλάβει η Βάσω Τηλιοπούλου και η Chorus Line, ενώ τις βιντεοπροβολές η ομάδα Οπτικοακουστικών Μέσων του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».
Στη διάρκεια της μουσικής παράστασης ακούστηκαν παγκόσμιες επιτυχίες από τα musicals «West Side Story», Mary Poppins», «Mamma Mia», «Chicago», «Χορεύοντας στη βροχή», «Cabaret» και φυσικά οι μεγαλύτερες επιτυχίες Ελλήνων συνθετών που διαμόρφωσαν το ελληνικό μιούζικαλ.

Στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ
Όπως προαναφέρθηκε η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ΕΛΕΠΑΠ, ενώ η συμβολική τιμή του Κουπονιού Ενίσχυσης 5 ευρώ.
Σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» κ. Κων. Σκριάπας και η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου κ. Πέπη Παπανδρέου, τόνισαν πως «η μεγάλη εκδήλωση του Ναυτικού και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στον Βόλο, είναι αποκλειστικά αφιερωμένη για τη στήριξη ενός σπουδαίου εθελοντικού Φορέα, της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, αφού όλα τα έσοδα θα στηρίξουν το θεραπευτικό έργο του Ιδρύματος στα παιδιά με αναπηρία».
Να αναφερθεί ότι η ΕΛΕΠΑΠ επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της κοινωνίας και χρειάζεται την ουσιαστική στήριξη όλων, ενώ η συνεργασία του Δικτύου «Περραιβία» και της ΕΛΕΠΑΠ πρόκειται να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η εντυπωσιακή μουσική παράσταση ήταν αφιερωμένη στη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, για τα 80 χρόνια λειτουργίας της, καθώς τα έσοδα δόθηκαν για αυτό τον σκοπό

Η Μπάντα του ΓΕΝ
Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί – όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο, αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας – και μέσα από την τέχνη – βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.
Είναι η μοναδική Μπάντα που συμμετείχε και στις δύο Ολυμπιάδες που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα (1996 και 2004) και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, ως επίσημη καλεσμένη με τεράστια φήμη.
Οι φετινές μεγάλες συναυλίες, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς και στις οποίες η Μπάντα συνεργάζεται για πολλοστή φορά με το παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», θα έχουν θεματολογία τη «Μαγεία των Μιούζικαλς», Ελληνικού και ξένου, στις καλύτερες στιγμές τους, ενώ η Μπάντα του Ναυτικού θα αποτελείται από 35 μουσικούς και εξαιρετικούς ερμηνευτές – σολίστες της Λυρικής Σκηνής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Τσιλιμπάρη Γεώργιου – πλωτάρχη ΠΝ, που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται η καλύτερη μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το