Τοπικά

Μάγδα Πατσή: Στο πλευρό ασθενών με χρόνιες παθήσεις στα νησιά

 

Συνολικά 30 καρκινοπαθείς και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις από το νησί της Σκοπέλου, υποστηρίζει ο «Φάρος Σκοπέλου». Ο σύλλογος βρίσκεται στο πλευρό δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν συχνά από τον τόπο τους είτε για νοσηλεία είτε για εξετάσεις. Η πρόεδρος του «Φάρου», κ. Μάγδα Πατσή μίλησε για τη δουλειά που επιτελείται, αλλά και τον στόχο της παρούσας διοίκησης που αφορά στη δημιουργία μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας στη Σκόπελο.

Ο «Φάρος Σκοπέλου» μετράει ήδη 15 χρόνια παρουσίας και η πρόσφατη καταχώρηση στο Εθνικό και Περιφερειακό Μητρώο Κοινωνικής Φροντίδας Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παραχωρεί το δικαίωμα να αντλεί κονδύλια από κρατικές χρηματοδοτήσεις, καταγράφηκε ως ένα ακόμη βήμα προόδου για τον δραστήριο σύλλογο που υποστηρίζει έμπρακτα όσους πάσχουν από καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες στήριξης στους εξυπηρετούμενούς μας. Τόσο τους ασθενείς, όσο και τους φροντιστές τους. Η ένταξή μας στο Μητρώο, κατόπιν της αποδοχής της αίτησης που σύνταξε η ταμίας του συλλόγου κ. Αθηνά Ντάκη, είναι πολύ σημαντική», σημείωσε η πρόεδρος του «Φάρου».
«Αυτή την περίοδο έχουμε 30 ωφελούμενους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μεταβαίνουν σε Βόλο, Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις θεραπείες τους και εξετάσεις», είπε στη συνέχεια η κ. Πατσή και υπογράμμισε την πολλαπλή υποστήριξη που παρέχεται από τα μέλη του «Φάρου» και τις συνεργασίες που έχουν εξασφαλίσει για την ανακούφιση των πασχόντων και των ανθρώπων που έχουν επωμιστεί τη φροντίδα τους. «Όλοι αγκαλιάζουν με θέρμη την προσπάθειά μας και αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Για κάποιον που μένει μόνιμα σε νησί και η πρόσβαση στις δομές υγείας των μεγάλων αστικών κέντρων δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο, όλα αυτά που έχουμε εξασφαλίσει, π.χ. η δωρεάν διαμονή σε καταλύματα, είναι σπουδαία υπόθεση για όσους είναι υποχρεωμένοι σε τακτικές μετακινήσεις», παραδέχθηκε.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το μεγάλο «στοίχημα» για τον «Φάρο Σκοπέλου» είναι η δημιουργία μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας στο νησί. «Η επάνδρωση μίας ανάλογης δομής με το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό, που περιλαμβάνει γιατρό, νοσηλευτή και ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, μας απασχολεί έντονα. Αυτή τη στιγμή έχουμε συνεργασία με ιδιώτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Σκόπελο, αλλά και με το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Όποτε υπάρχει ανάγκη, φροντίζουμε να γίνονται κατ’ οίκον επισκέψεις. Όποιος από τους ωφελούμενούς μας χρειάζεται κάτι έκτακτα, επικοινωνεί μαζί μας και ειδοποιούμε τον κατάλληλο επαγγελματία. Θέλουμε, όμως, να δημιουργήσουμε μία μόνιμη μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας για όσους έχουν ανάγκη και θα παρέχεται συμπληρωματικά στις θεραπείες που κάνει ο καθένας. Μας ενδιαφέρει η ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών και η ανακούφιση των συμπτωμάτων τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το