Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα: Ο Βελόπουλος πήρε πίσω τα fake news

Μετά την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα και την επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος τα «γύρισε» και ανακάλεσε τα fake news που διέσπειρε μέσω Twitter.

Με ένα tweet, στις 29 Απριλίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε ότι, για την δολοφονία του γιού της, Παύλου, από μέλη της Χρυσής Αυγής, η κυρία Φύσσα εισέπραξε 800.000€ ως αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο. Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα είχε ως αποτέλεσμα ο Βελόπουλος να έρθει σε επικοινωνία με τον δικηγόρο της οικογένειας, στον οποίο και υποστήριξε ότι δεν διαχειρίζεται ο ίδιος τον λογαριασμό του στο Twitter, αλλά συνεργάτες του. Όπως εξήγησε ο Βελόπουλος, το tweet με τα fake news κατέβηκε σχεδόν αμέσως μετά την δυσαρέσκεια της κυρίας Φύσσα. Η θέση του, είπε ο ίδιος, είνια ότι όλες οι οικογένειες πρέπει να λαμβάνουν αποζημίωση από το δημόσιο.

Μάλιστα, στον λογαριασμό του στο Twitter ανέβηκαν δύο αναρτήσεις που εξηγούν:

«Ως διαχειριστές του συγκεκριμένου λογαριασμού αναρτήσαμε προ μηνών ότι η οικογένεια Φύσσα έλαβε αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορθώς έγινε γιατί το εδικαιούτο. Η συγκεκριμένη πληροφορία που διακινείται στο διαδίκτυο, όμως δεν ισχύει. Το tweet αφαιρέθηκε».

«Έγινε χρήση εκ παραδρομής του tweet ​από τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο σε εκπομπή του προ μηνών, ο οποίος επεσήμανε ότι καλώς δόθηκε αποζημίωση η αλήθεια όμως είναι ότι ουδέποτε αποζημιώθηκε από το δημόσιο. Η ανάρτηση έχει γίνει από τους διαχειριστές του».

Εδώ και περισσότερο από έναν μήνα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, διακινεί μια εμφανώς κατασκευασμένη πληροφορία, ότι η Μάγδα Φύσσα, έλαβε αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ για τη δολοφονία του γιου της, Παύλου, από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Ουσιαστικά ο Βελόπουλος, δεν κάνει κατι παραπάνω από το να υιοθετεί τα fake news που διέδιδαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, στην επαύριο της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου για τον ηγετικό πυρήνα της νεοναζιστικής οργάνωσης. Και σε αυτές ακριβώς τις πληροφορίες, καθώς επίσης και στη διακίνησή τους από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, αντέδρασε με οργισμένο τρόπο η Μάγδα Φύσσα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η Μάγδα Φύσσα, ζητεί από τον κ. Τασούλα, να μη διαδίδονται τέτοιες καταφανώς ψευδείς πληροφορίες στη Βουλή και τον καλεί να λάβει μέτρα κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Η επιστολή της Μάγδας Φύσσα:

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κερατσίνι, 23-6-2021
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου.

Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει «αποζημίωση» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου.

Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου. Αλλά ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές «πληροφορίες».

Και τώρα έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια. Ενδεικτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στις 29.4.2021 ο κ. Βελόπουλος έγραψε τα ακόλουθα: «Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά). Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;»*

Από κάτω, οι ακόλουθοί του φέρονται να συμφωνούν κατά 96,2% ότι το κράτος είναι «μισελληνικό» γι’ αυτό τον λόγο. Την ανάρτηση αυτή αναπαρήγαγαν στη συνέχεια και οι βουλευτές του κόμματος στους δικούς τους λογαριασμούς.

Τα ίδια επαναλήφθηκαν από τον κ. Βελόπουλο και στην προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή στις 17.5.2021 **

Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή

Μάγδα Φύσσα»

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το