Ελλάδα

Μαφία των φυλακών: Σήμερα απολογούνται οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι

Στοιχεία που μαρτυρούν ακόμη και σχέδιο απόδρασης σκληρών κακοποιών από τις φυλακές Κορυδαλλού υπάρχουν στη δικογραφία για τη μαφία των φυλακών, την οποία χειρίζεται ο ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιος Νικόπουλος. Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ενώπιον του ανακριτή οι δύο δικηγόροι, που συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται εκατοντάδες συνομιλίες καταγεγραμμένες σε ψηφιακή μορφή, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, σκιαγραφούν τον ρόλο που είχαν οι συλληφθέντες δικηγόροι στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών, όπου αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε έγκλειστος Αλβανός κακοποιός. Πρόκειται για τον έναν εκ των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών της εν ψυχρώ δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2017. Επίσης, καταλυτικό ρόλο για την έκδοση των ενταλμάτων που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο δικηγόρων έπαιξε κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή μάρτυρας-κλειδί, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία.

Εμβληματική θέση στην υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται 13 συνολικά πρόσωπα, έχει όμως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και η δράση του 33χρονου ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός τον περασμένο Ιανουάριο μέσα στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για το πρόσωπο που φέρεται να είχε προσφέρει καταφύγιο στους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το