Ελλάδα

Μαφία των φυλακών: Αρνούνται κάθε σχέση με το κύκλωμα Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Την πλήρη αποδόμηση του κατηγορητηρίου, το οποίο τους αποδίδει εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, επιχειρούν μέσω των υπομνημάτων τους αλλά και των απολογιών τους ενώπιον του Εφέτη ειδικού ανακριτή, οι κ.κ Λυκουρέζος και Παναγόπουλος. Οι δύο γνωστοί δικηγόροι, οι οποίοι από υπερασπιστές του δικαίου έγιναν κατηγορούμενοι, αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη «μαφία» των φυλακών», με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο να στρέφει τα πυρά του σε βάρος του 39χρονου Αριστείδη Φλώρου.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, 85 ετών σήμερα, επισημαίνει στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα ότι ο Αριστείδης Φλώρος έχει ήδη δύο καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, μία για την Energa και μία για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, ως ηθικός αυτουργός, υποστηρίζοντας ότι παρόλα αυτά σήμερα «αναγορεύεται σε αξιόπιστος μάρτυρας». Τονίζει, μάλιστα, ότι οι καταθέσεις των δικηγόρων σε βάρος του, αναφέρονται σε όσα φέρεται ότι τους είχε πει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ότι δηλαδή ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Αριστείδη Φλώρο 2.000.000 ευρώ, γεγονός που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αφού ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή… Το γεγονός, μάλιστα, ότι κανείς δεν είχε καταγγείλει τις φερόμενες ως οικονομικές του αξιώσεις στις Αρχές, εάν και τις γνώριζαν, καθιστά αναξιόπιστα τα όσα υποστηρίζονται.

«Υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή των ρόλων του θύτη και του θύματος», αναφέρει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σημειώνοντας: «Για το αδίκημα της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση από το 2014, η άρση απορρήτου των συνδιαλέξεων άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 2019 και από τα στοιχεία φαίνεται ότι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Αντωνόπουλου και Λεκοτσάι είναι στις 14 Ιανουαρίου του 2019», αναρωτώμενος πώς εντάσσεται ο ίδιος στην οργάνωση από το 2014.

«Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα)δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση, ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Γ. Αντωνόπουλου… Δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσα ή συνομιλούσα μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο».

Όσο για την απόπειρα εκβίασης σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, ο κ. Λυκουρέζος επισημαίνει ότι δεν επικοινώνησε ποτέ με τον Αριστείδη Φλώρο ούτε τον επισκέφθηκε στη φυλακή, γεγονός που προκύπτει από τα επισκεπτήρια των φυλακών.

Καταλήγοντας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστηρίζει ότι ουσιαστικά «καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια τη δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου.

Θόδωρος Παναγόπουλος: Στη σφαίρα της φαντασίας η κατηγορία της συμμετοχής μου σε εγκληματική οργάνωση

«Ουδεμία γνωριμία, σχέση ή επαφή είχα ποτέ με τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πλην των συναδέλφων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Γεώργιου Αντωνόπουλου και του Λεκοτσάϊ που επισκέφθηκα χάριν εξυπηρέτησης συναδέλφου μια φορά στις φυλακές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θ. Παναγόπουλος επισημαίνοντας ότι ανέλαβε την εκπροσώπηση του Γ. Αντωνόπουλου τον Ιούνιο του 2017.

«Πώς είναι δυνατόν να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Ουδέν στοιχείο υπάρχει για οποιαδήποτε επαφή μου με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προ του 2017, διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε ισχυρισμός για συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ολωσδιόλου στη σφαίρα της φαντασίας», καταλήγει.

Ο κ. Παναγόπουλος υποστηρίζει επιπλέον ότι κανένα από τα μέλη της οικογένειας Ζαφειρόπουλου δεν επιβεβαιώνει τα περί εκβίασης σε βάρος του, σημειώνοντας: «Ούτε η σύζυγός του ούτε οι συνεργάτες του στο γραφείο ούτε τα τέκνα του αναφέρουν ότι εγώ, φίλος της οικογένειας από δεκαετιών εκβίασα τον αείμνηστο Μιχάλη! Και ερωτάται: Είναι δυνατόν, αν τον είχα εκβιάσει να μην είχε αναφέρει κάτι στη σύζυγό του και στους συνεργάτες του;».

Επιπλέον, θέτει υπό αμφισβήτηση ισχυρισμούς συναδέλφων του που έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες από τον ανακριτή, θέλοντας να δείξει πως λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και τα λεγόμενά τους δεν προκύπτει αξιόποινος δικός του ρόλος στην ερευνώμενη από τη δικαιοσύνη υπόθεση.

Αναφερόμενος δε, ειδικά στην κατάθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος φέρεται – κατά την κατηγορία – να είναι το θύμα της εκβίασης ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει στο υπόμνημά του: «Ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την “αφρόκρεμα” των ποινικολόγων της Αθήνας. Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση κατά Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου»;

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το