Ελλάδα

Μαφία των φαρμάκων – Βρέθηκαν στα σπίτια τους 270 σμαράγδια και ρουμπίνια!

Εντύπωση προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δράση της σπείρας με τα αντικαρκινικά φάρμακα.
Μετά και τις χθεσινές έρευνες της Αστυνομίας σε κατοικίες στην Πεύκη και την Κηφισιά διαπιστώθηκε ότι μάλλον η σπείρα ξέπλενε το μαύρο χρήμα αγοράζοντας πολύτιμους λίθους. Και αυτό γιατί στα σπίτια, εκτός από τις κούτες με τα αναβολικά και τα φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας, βρέθηκαν και 270 ζαφείρια και ρουμπίνια.

Να σημειωθεί ακόμη ότι συνελήφθη και ο 36χρονος υιός του «αποθηκάριου» της οργάνωσης.
Σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, μίλησε για την υπόθεση.

«Μία επιπλέον επέμβαση χθες το μεσημέρι – απόγευμα, συνεχίστηκε μέχρι βραδινές ώρες. Όπως θυμάστε τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφθηκε αυτό το άθλιο κύκλωμα που εμπορευόταν αντικαρκινικά φάρμακα σε βάρος πονεμένων ανθρώπων, σε βάρος ασθενών. Πρωτοφανούς έκτασης αυτό το κύκλωμα που δρούσε από το 2013, αποκαλύφθηκε και εξουδετερώθηκε. Και χθες σε συνέχεια αυτών των ερευνών ψάχτηκε το σπίτι κάποιου από τα μέλη αυτού του κυκλώματος και βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες αναβολικών φαρμάκων που σημαίνει αυτοί οι άνθρωποι δεν περιορίζονταν μόνο στα αντικαρκινικά. Έκαναν και εμπόριο σε βάρος και άλλων ανθρώπων και βρέθηκαν βέβαια και άλλα πράγματα που μάλλον έχουν σχέση με τον πλουτισμό όπως και αρκετοί πολύτιμοι λίθοι».

Στην ερώτηση «Πόσοι κατά τη γνώμη, κατά την πρώτη εκτίμηση της Οικονομικής Αστυνομίας, εμπλέκονται σε αυτό το κύκλωμα;», ο κ. Τόσκας απάντησε: «Έχουν βγει τα ονόματα και οι φωτογραφίες αλλά συνεχίζονται οι έρευνες. Ήταν ένα κύκλωμα το οποίο έκλεβε φάρμακα, έπαιρνε φάρμακα, τα έστελνε στο εξωτερικό, εκμεταλλευόταν την διαφορά τιμής ανάμεσα στην χώρα μας, όπου τα διάφορα φάρμακα είναι σε πολύ χαμηλότερες τιμές από άλλες χώρες της Ευρώπης και έπαιζαν παιχνίδι στην πλάτη και σε βάρος των ανθρώπων των πονεμένων. Συνεχίζεται όμως αυτή η προσπάθεια κύριε Βερύκιε και θα συνεχιστεί γιατί η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι πιθανόν γίνεται αντίστοιχο εμπόριο και σε άλλα φάρμακα. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειε;».

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το