Αθλητισμός

«Μάχη» στη Νέα Αγχίαλο – Ο Κυριακάτικος αγώνας Πύρασος-Αίας ξεχωρίζει στην Α’ ΕΠΣΘ

Με τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από το Πύρασος-Αίας το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 3 μ.μ., στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου. Στη «Θ» μιλούν σήμερα οι προπονητές των ομάδων Γιάννης Ακτσιαλής και Γιάννης Σιαμέτης.

Καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχει κάνει ο Αίας. Η ομάδα της Σούρπης έχει κερδίσει και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε και φυσικά απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα. Στην πρεμιέρα είχε επισκεφτεί ξανά τη Νέα Αγχίαλο, επικρατώντας του Α.Σ. Αγχίαλος Φθιώτιδες/Θήβες με 3-0. Στη συνέχεια επιβλήθηκε 5-1 εντός έδρας του Τοξότη, πήρε «διπλό» στον Αστέρα Ριζομύλου με 3-1, ενώ την περασμένη Κυριακή υποδέχθηκε τη Δάφνη την οποία νίκησε 3-0.

Ο Πύρασος βρίσκεται στο -4 από την κορυφή έχοντας δύο ισοπαλίες στα τελευταία του παιχνίδια. Την 1η αγωνιστική πέρασε με άνεση από την έδρα της Α.Ε. 2002, με σκορ 3-0, ενώ ακολούθησε η εντός έδρας επιτυχία επί της Σκιάθου με 3-2. Στο δεύτερο σερί ματς που έδωσε στο «σπίτι» του έκανε τη… γκέλα, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην Ακρόπολη, για να ακολουθήσει το ντέρμπι του Βελεστίνου με τον Ρήγα το οποίο έληξε 0-0.
Με 20 νέους παίκτες τη φετινή σεζόν, οι Αγχιαλίτες είναι λογικό να παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και ίσως εδώ να υπάρχει ένα πλεονέκτημα για τον Αίαντα που έχει μεγαλύτερη ομοιογένεια με παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί. Πάντως και οι δύο ομάδες αναμένεται να δώσουν μεγάλη μάχη για τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται συναρπαστικό από το πρώτο ως το τελευταίο του λεπτό. Η «Θ» επικοινώνησε με τους προπονητές των δύο ομάδων, που εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της αναμέτρησης.

Ακτσιαλής: Θα παίξουμε για το νικηφόρο αποτέλεσμα
Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Πύρασος, όπως μας δήλωσε ο τεχνικός του Γιάννης Ακτσιαλής: «Έχουμε μπροστά μας δεύτερο στη σειρά ντέρμπι, μετά από το παιχνίδι στο Βελεστίνο με τον Ρήγα. Θα τεθούμε αντιμέτωποι με μία πολύ καλή ομάδα που ενδεχομένως διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Είναι ένα δυνατό σύνολο με παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί και με τον ίδιο προπονητή.
Θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά προφανώς θα παίξουμε για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Ακόμη είναι νωρίς στο πρωτάθλημα, όμως δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στον αντίπαλο να μας ξεφύγει βαθμολογικά. Θα επιδιώξουμε την κατάκτηση των τριών βαθμών για να τον πλησιάσουμε. Από εκεί και πέρα, είμαι σίγουρος πως θα γίνει ένας ωραίος αγώνας ανάμεσα σε δύο ισχυρούς αντιπάλους».
Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Πύρασος είναι «λαβωμένος» στη μεσαία του γραμμή. Ο Χάνος έχει πρόβλημα στη μέση και ο Κατής θλάση στο δικέφαλο, οπότε χάνουν το ντέρμπι, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή και του Καλλιακούδα, επίσης λόγω τραυματισμού. «Νοκ άουτ» παραμένουν, τόσο ο Μπούτλας, όσο και ο Μερμίγγης που θα μείνει εκτός δράσης όλη τη σεζόν, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού.

Σιαμέτης: Μας περιμένει μεγάλο παιχνίδι


Ο Αίας είναι φύσει επιθετική ομάδα και παρά το γεγονός ότι το «Χ» σε εκτός έδρας ντέρμπι είναι καλό αποτέλεσμα, θα κυνηγήσει τη νίκη. Αυτό τόνισε ο προπονητής του Γιάννης Σιαμέτης, χωρίς να παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο φετινός Πύρασος είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος:
«Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που όπως φαίνεται θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Ο Πύρασος, με τις κινήσεις που έκανε κατά τη μεταγραφική περίοδο, πρόσθεσε στο ρόστερ του αρκετούς ποιοτικούς παίκτες, ενώ έχει και έναν αξιόλογο προπονητή που προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ. Είναι μία ομάδα που περιμένω ότι με το πέρασμα του χρόνου θα βελτιώνεται συνεχώς.
Από την πλευρά μας έχουμε κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Δώσαμε κάποια ματς που είχαν τον βαθμό δυσκολίας τους, αλλά την Κυριακή μας περιμένει ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι. Βρισκόμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, κάτι που φαίνεται στα παιχνίδια και στις προπονήσεις μας. Θα παίξουμε για τους τρεις βαθμούς, όπως κάνουμε πάντα. Βέβαια, δεν παύει να πρόκειται για ένα ντέρμπι, οπότε οποιοδήποτε προγνωστικό θα είναι παρακινδυνευμένο».
Για τον αγώνα της Κυριακής, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπαράκου, που τραυματίστηκε σε προπόνηση της ομάδας, ενώ αναμένεται η επιστροφή του Μιχαλόπουλου, που δεν χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι με τη Δάφνη.

Κεντρική φωτό: Ο Γ. Ακτσιαλής 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σήμερα παίζουν Γ.Σ. Αλμυρού-Ρήγας για το Κύπελλο ΕΠΣΘ

Ένα παιχνίδι που παρουσιάζει με μεγάλο ενδιαφέρον έχουμε σήμερα για τη φάση των «16» του…

6 Δεκεμβρίου 2023

Απάντησε στον Ολυμπιακό ο Καλόγηρος

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Μίλτος Καλόγηρος απάντησε σε όσα του καταλογίζουν…

6 Δεκεμβρίου 2023

Τοπικό…

Παρουσιάστηκε χθες στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου το βιβλίο της Χαρί Λέκκα. «Συραγώ» ο τίτλος του…

6 Δεκεμβρίου 2023

Στο Action 24 τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Σούπερ Λιγκ 2

Χθες έγινε γνωστό από τη διοργανώτρια αρχή ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα αναλαμβάνει από εδώ και…

6 Δεκεμβρίου 2023

Διακοπές ρεύματος στα Χάνια

Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ…

6 Δεκεμβρίου 2023

Στη Νεάπολη τη Δευτέρα ο αγώνας Νίκης-ΠΑΟΚ Β’

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι της Νίκης με τον ΠΑΟΚ Β’ για τη…

6 Δεκεμβρίου 2023